loading...
پایگاه خبری شهرستان نیشابور و فیروزه
سید متین رضوی بازدید : 189 شنبه 10 مرداد 1394 نظرات (0)

برای علاقه مندان به سیاحت در آسمان، رصدخانه و آسمان نماهایی ساخته شده که نه فقط جنبه سرگرمی بلکه از لحاظ آموزشی نیز اهمیت دارند.

در ادامه معروف ترین آسمان نماها به شما معرفی می شود:

رصدخانه

آسمان نما و رصدخانه "هایدن" در نیویورک بخشی از موزه تاریخ طبیعی آمریکا و بی شک یکی از پربازدیدترین جاذبه های این شهر است.

موزه علمی در شهر "ناگویا" ،ژاپن دارای بزرگترین آسمان نما یا رصدخانه در دنیا با سقف برآمده ای به ارتفاع 35 متر که هر شب میزبان 350 نفر است.

اسپانیا

"شهر هنرها و علوم"در والنسیا ،اسپانیا ساختمانی زیبا به شکل چشم که بخشی از آن به آسمان نما اختصاص دارد.

آسمان نمای

آسمان نمای "پیتر هریسون" در لندن با 120 صندلی در پارک "گرینویچ" قرار دارد که بخشی از موزه ملی "دریانوردی" محسوب می شود و دارای لیزر دیجیتالی است.

رصدخانه

بوئنوس آیرس در آرژانتین دارای آسمان نما و یا رصدخانه "گالیلئو گالیله" با 360 صندلی و سقفی 20 متری که در سال 1968 افتتاح شده است.

مرکز فضایی

مرکز فضایی "مک میلان" در ونکوور، کانادا است که در سال 1968 افتتاح شد.رصدخانه ،نمایشگاه علوم و سالن تماشای ستارگان بخشی از این مرکز فضایی هستند.

سید متین رضوی بازدید : 141 شنبه 10 مرداد 1394 نظرات (0)

فرماندارخبرداد:
میزبانی نیشابور از  700گردشگر خارجی
مظفری:ارتباطات وتعاملات با دیگر کشورها فرصتی ارزشمند برای زمینه‌سازی شناخت سنت ،آئین وفرهنگ ملتهااست.
پیرو دیدارونشست معاون استانداروفرماندارویژه نیشابور با نماینده گردشگران متقاضی سفربه نیشابوردرهفته گذشته، گردشگرانی  مسلمان ازدیگرکشورها ، پس از زیارت بارگاه امام رضا(ع) به منظور بازدید از اماکن گردشگری وتفریحی به نیشابور سفر خواهند کرد.
به گزارش روابط عمومی معاونت استانداری وفرمانداری نیشابور؛معاون استانداروفرماندارویژه این شهرستان با اعلام این خبراظهار کرد: حدود 700 گردشگر مسلمان از دیگرکشورها که به دعوت رسمی آقای دکترولایتی- مشاورمحترم بین الملل مقام معظم رهبری - به ایران سفر می کنند پس از زیارت بارگاه ملکوتی ثامن الحجج(ع) به منظور بازدید از اماکن گردشگری وتفریحی به نیشابور سفر خواهند کرد.
غلامحسین مظفری افزود: این گروه گردشگران درروز یکشنبه پس از حضور در قدمگاه رضوی از اماکن مذهبی،تفریحی وگردشگری نیشابور نظیرامام زاده محمد محروق(ع)،مسجدجامع،خیام،عطار،زادگاه حاج بکتاش ولی، رباط عباسی،بازارهای قدیمی و... بازدید خواهند داشت.
فرماندارویژه نیشابور با اشاره به پیشینه غنی فرهنگی ،مذهبی وتاریخی  این شهرستان خاطرنشان ساخت: ارتباط فرهنگی ومذهبی با دیگرکشورها عامل ایجاد وحدت وپیوند عمیق دینی  وفرهنگی خواهد شد.
وی ارتباطات و تعاملات مراکز فرهنگی، پژوهشی، دانشگاهی و آموزشی را فرصتی ارزشمند برای زمینه‌سازی شناخت سنت ،آئین وفرهنگ ملتها دانست وتأکیدکرد: با برنامه ریزی مناسب باید بتوان از ظرفیت های فرهنگی وتاریخی نیشابور دراستمرار این کار استفاده کرد.

سید متین رضوی بازدید : 155 شنبه 10 مرداد 1394 نظرات (0)

فرماندار نیشابور:
مستند «فضل ابن شاذان نیشابوری» ساخته می‌شود
 
به گزارش روابط عمومی فرمانداری نیشابور، غلامحسین مظفری در جلسه ستاد برگزاری همایش صحابی چهارم امام شیعه؛ فضل ابن شاذان نیشابوری اظهار داشت: ستاد ساماندهی مجموعه فضل در کارگروه گردشگری شهرستان تصویب و تشکیل شده و همه اعضای ستاد باید پیگیر مصوبات ستاد ساماندهی باشند.
 وی با یادآوری تاکیدات مقام معظم رهبری بر ورود آستان قدس رضوی نسبت به بزرگداشت شخصیت فضل ابن شاذان، بیان کرد: طبیعتا آنها هم علاقه‌مند به مشارکت در این همایش هستند و پیگیر جلسات تعامل با آنها هستیم، برگزاری همایش، آبروی نیشابور است و باید همه به ویژه رسانه‌های شهری به برگزاری جلسه کمک کنند.
 مظفری تاکید کرد: ساختار ستاد به گونه‌ای باشد که از تمام ظرفیت‌های ادارات و بخش خصوصی استفاده شود.

سید متین رضوی بازدید : 167 شنبه 10 مرداد 1394 نظرات (0)
گروه هنری: سالار عقیلی روز هشتم مرداد ماه قرار بود در شهر کرمانشاه روی صحنه برود که این کنسرت در پی عمل جراحی این خواننده، برگزار نشد.

 

حریر شریعت‌زاده نوازنده و همسر سالار عقیلی در این باره گفت: آقای عقیلی روز سه‌شنبه تحت عمل جراحی کلیه قرار گرفتند و خوشبختانه این عمل با موفقیت انجام شده است و حال ایشان هم‌اکنون رو به بهبودی است.

این نوازنده پیانو ادامه داد: سالار عقیلی در این هفته در شهر کرمانشاه کنسرت داشت که پزشک معالج ایشان با توجه به شرایط جسمی اجازه انجام این کار را نداد. چرا که انجام این کار بسیار خطرناک بود و ممکن بود باعث انسداد کلیه‌ها شود. به این ترتیب ایشان از مردم کرمانشاه عذرخواهی کردند و این کنسرت برگزار نشد.

وی در خصوص از سر گیری فعالیت‌های این خواننده نیز گفت: خوشبختانه شرایط جسمی ایشان هم‌اکنون خوب است و می‌توانند از روز دوشنبه فعالیت‌هایشان را از سر بگیرند. کنسرت بعدی ما نیز آخر هفته آینده در شهر نیشابور برگزار می‌شود.

و همچنین جهت رزو صندلی بر روی لینک زیر کلیک کنید .

اجرای موسیقی زنده سالار عقیلی در نیشابور

16 مرداد 94
برای رزرو بلیط اینجا را کلیک نمایید.
سید متین رضوی بازدید : 198 سه شنبه 06 مرداد 1394 نظرات (0)

به گزارش خبرگزاری پانا، سید جواد قوامی نژاد با بیان این مطلب ، افزود: این مسابقات در روزهای پایانی تیرماه سال جاری (از 30 تیر ماه تا دوم مرداد ماه) در استان اصفهان، در محل استخر انقلاب این شهرستان با حضور 40 تیم شرکت کننده و 450 شناگر برگزار شد .
وی تصریح کرد: در این دوره از مسابقات، تیم دانش آموزی قطب شهید شوشتری نیشابور، موفق شد در رده ی سنی 13 الی 14 سال با کسب مجموع 13 مدال رنگارنگ ( 4 مدال طلا، 7 مدال نقره و 2 مدال برنز )جایگاه سومی را از آن خود کند .
قوامی نژاد در ادامه با اشاره به اهمیت این مسابقات، اضافه کرد : در پایان این دوره از مسابقات، دانش آموزان، علی فتحی و فرشید قناعتی در رده ی سنی 13 الی 14 سال و سینا غلامپور در رده ی سنی 15 الی 17 سال با کسب حد نصاب رکوردهای ورودی مورد نیاز  به تیم ملی کشور جهت شرکت در مسابقات آسیایی تایلند ، دعوت  شدند .

سید متین رضوی بازدید : 263 سه شنبه 06 مرداد 1394 نظرات (0)

فرماندار فیروزه به همراه جمعی از مدیران شورای اداری در آستانه روز ملی مهارت، کارآفرینی و آموزشهای فنی و حرفه ای بصورت سرزده از مرکز فنی و حرفه ای این شهرستان بازدید و با کارکنان و کارآموزان این مرکز دیدار و گفتگو کرد.
محمدحسین صالحی در این دیدار دو ساعته علاوه بر حضور در بخش اداری این مرکز و تبریک روز ملی مهارت به کارگاه های آموزشی تراش سنگ های قیمتی، اتومکانیک، برق خودرو و جوشکاری رفت و با هنرجویان این کارگاه ها نیز صمیمانه دیدار و گفتگو کرد.
فرماندار شهرستان فیروزه در حاشیه این بازدید به خبرنگاران گفت: لازمه توسعه کمی و کیفی مهارت ها توجه جدی و مستمر به آموزش به عنوان پایه و یک زیرساخت مهم است.
صالحی با بیان اینکه امروز آموزش یک مهارت به فرد جزو ضروری ترین نیازهای هر جامعه ای است،  بر ضرورت توسعه آموزش های فنی و حرفه ای بر اساس نیاز بازار کار و شرایط اقتصادی و منطقه ای خاص فیروزه تاکید کرد.
وی بیان داشت: آموزشهای به روز و به هنگام فنی و حرفه ای می تواند فرد را برای احراز شغل، حرفه و کسب و کار به بهترین نحو ممکن آماده نماید یا کارایی و توانایی وی را در انجام آن کار بصورت خاص افزایش دهد.
فرماندار بار دیگر با تاکید بر ضرورت احیای صنایع دستی شهرستان کهن فیروزه به عنوان هنرهای زیبا و فنون اصیل دیار فیروزه جهان که می تواند به توانمندسازی و بازگشت هویت تاریخی، فرهنگی و هنری منطقه و همچنین افزایش سطح معیشتی خانوارهای روستایی موثر باشد تاکید کرد.

سید متین رضوی بازدید : 156 سه شنبه 06 مرداد 1394 نظرات (0)

قاسم کريمي کارشناس بيماران خاص معاونت درمان نيشابور اظهار کرد:اين همايش به مناسبت هفته حمايت از بيماران هموفيلي روز گذشته در محل آمفي تائتر معاونت بهداشتي با حضور بيماران هموفيلي و خانواده هاي بيماران، خانم دکتر بديعي پزشک هماتولوژيست درمانگر بيماران هموفيلي استان، اقاي يزدي مسئول انجمن بيماران هموفيلي استان، خانم سلماسي عضو انجمن کشوري بيماران هموفيلي و با حضور رياست دانشکده و معاونت درمان ، سرپرست معاونت غذا و دارو خانم دکتر وجوهي پزشک  درمانگر بيماران هموفيلي نيشابور برگزار گرديد .
وي افزود :در اين همايش مشکلات درماني،تهيه دارو، مسايل رفاهي و انتظارات بيماران هموفيلي از مسئولين بيان گرديد و راهکار هايي ارائه شد. همچنين در اين گردهمايي مسائلي در ارتباط با بيماري ، درمان ، بازتواني، ازدواج و... مورد بررسي و آموزش قرار گرفت.

کريمي همچنين افزود در پايان جلسه از پروژه در حال ساخت درمانگاه بيماران خاص بازديد گرديد .

سید متین رضوی بازدید : 195 سه شنبه 06 مرداد 1394 نظرات (0)

به گزارش خبرنگار آريا در نيشابور ، مدير گروه بهداشت محيط و حرفه اي معاونت بهداشتي دانشکده علوم پزشکي نيشابور اظهار کرد : استعمال دخانيات شايع ترين عامل قابل پيشگيري مرگ وناتواني و دومين علت اصلي مرگ در جهان است . در حال حاضر ، استعمال دخانيات مسئول يک مورد از هر ده مورد مرگ افراد بزرگسال است و به اين ترتيب سالانه حدود 6 ميليون مرگ در اثر مصرف دخانيات در سراسر جهان رخ مي دهد .

مهندس سعيد يگانه پور  افزود : گروه گروه بهداشت محيط و حرفه اي مرکز بهداشت نيشابور مصمم گرديد، طبق رسالت سازماني خويش و در راستاي حفظ سلامت و بهداشت جامعه و اجراي ممنوعيت استعمال دخانيات در اماکن عمومي و بنابر ماده 13 قانون جامع کنترل و مبارزه ملي با دخانيات مصوب سال 1385 مجلس محترم شوراي اسلامي و آئين نامه اجرايي قانون فوق مصوبه سال 1386 هيئت محترم وزيران ، نسبت به اجراي کامل اين قوانين اقدام نموده و گامي اساسي در زمينه ريشه کني اين معضل بردارد .

وي  گفت: از اين رو سياست هايي را تدوين و بر اساس آن گام برداشت که در ذيل به تعدادي از آنها اشاره مي گردد .

1- ارائه آموزش هاي لازم به اقشار مختلف مردم از طريق تهيه متون آموزشي در خصوص عوارض ناشي از مصرف دخاني و مخاطرات بهداشتي فراوان آن و توزيع در مناسبت هاي مختلف .

2- توزيع و نصب 2000 استيکر دخانيات ممنوع در کليه مراکز ، اماکن عمومي ، ادارات و پايانه هاي حمل و نقل شهري و برون شهري .

3- جلب حمايت دستگاه هاي ذيربط خصوصا اداره نظارت بر اماکن عمومي نيروي انتظامي و ايجاد اکيپ هاي مشترک بازديد .

4- تهيه اخطاريه بهداشتي مبني بر جمع آوري کامل قليان از اماکني که اقدام به عرضه قليان مي نمايند ( با امضاي دادستاني محترم دادسراي عمومي و انقلاب ، رئيس اتاق اصناف ، فرماندهي نيروي انتظامي ، معاون بهداشتي دانشکده علوم پزشکي ) .

5-توزيع اخطاريه فوق در کليه مکانهاي عرضه قليان .

6-افزايش بازديدهاي اکيپي از سطح شهر در ساعات مختلف شبانه روز گاها تا پاسي از شب و جمع آوري قليان .

7- برخورد و اقدام قانوني با متخلفين از طريق معرفي به مراجع قضايي و اجراي حکم پلمپ ازسوي دادستان محترم شهرستان با استناد به اخطاريه هاي مذکور .

8-اخذ تعهد از متصديان صنوف پلمپ شده مبني بر عدم عرضه مجدد قليان پس از بازگشايي .

9-نصب بنر در پارک ها و فضاي سبز ، مبني بر عدم استعمال دخانيات در مکان هاي مذکور با مشارکت شهرداري و نيروي انتظامي

10-معدوم نمودن قليان ها طي مراسمي با دعوت از مسئولين شهرستاني و اطلاع رساني به عموم مردم با استفاده از پوشش خبري نمايندگي صدا و سيماي استان خراسان رضوي

11-تهيه و تحويل اخطاريه به متصديان عرضه ادوات قليان ، مبني بر ممنوعيت تبليغات هرگونه محصولات دخاني و ادوات قليان جهت ساماندهي وضعيت اين صنوف .

مهندس يگانه پور در پايان خاطرنشان کرد: در طول دوره طرح ، اين گروه در 2 نوبت و طبق هماهنگي انجام شده با دادستاني شهرستان اقدام به معدوم سازي قليانهاي جمع آوري شده از سطح عرضه به تعداد تقريبي 1500 عدد نمود و هم اکنون به حول و قوه الهي و با افتخار مي توان حذف کامل قليان از مراکز تهيه و توزيع مواد غذايي و اماکن عمومي شهرستان ، را اعلام نمود .

گفتني است:  اين موفقيت را مرهون تلاش کليه همکاران و نيز تمامي ارگان هاي درگير در طرح خصوصا اداره نظارت بر اماکن عمومي نيروي انتظامي که با تلاش شبانه روزي خود ما را در رسيدن به اين مهم ياري نمودند نيز مي دانيم .

سید متین رضوی بازدید : 175 سه شنبه 06 مرداد 1394 نظرات (0)

هادي محمديان ضمن تشکر از شهرداري به خاطر همکاريهاي آنها با اين نهاد، به شرح فعاليت هاي عمده کميته امداد پرداختند.

شهردار نيشابور با اشاره به اين که کميته امداد امام خميني (ره) به عنوان يک نهاد مقدس از زمان تاسيس تا کنون فعاليت هاي ارزشمندي به محرومين ارائه داده است بيان داشت شهرداري اين آمادگي را دارد که به صورت عملي و نه شعاري از هر گونه خدمت به محرومين بويژه مددجويان دريغ ننمايد.

سيد عباس حسيني افزود : شهرداري در اولين قدم مي تواند براي مددجويان تحت پوشش کميته امداد کارت بليت رايگان تهيه و در اختيار آنان قرار دهد.

ايشان هم چنين با تکميل فرم محسنين  وحمايت  از 3 خانواده به جمع حاميان اين طرح پيوستند .

سید متین رضوی بازدید : 172 دوشنبه 05 مرداد 1394 نظرات (0)
علی مروی ضمن بی تاثیر دانستن بارندگی‌های شدید و سیل آسای اخیر برخی نقاط کشور در حل بحران آب خاطر نشان کرد: به هیچوجه نمی توان با توجه به بارندگی های اخیر، امیدوار بود که بحران آب در کشور حل شده و یا حتی کاهش یافته چون این بارندگی ها تاثیر چندانی در افزایش سطح آب سفره‌های زیر زمینی ندارد.می توان به جرات گفت که سطح آب این سفره های زیر زمینی آنقدر پایین آمده که با این بارندگی ها پر شدنی نیست.
وی در پاسخ به این سوال که شاید مشکل در استحصال آب چنین شرایطی را بوجود آورده افزود: برخلاف بارندگی های اخیر باید به این نکته اشاره کرد که بارش برف و همچنین باران های نرم و مستمر می تواند در بالا آمدن حجم سفره های زیر زمینی تاثیرگذار باشند.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این موضوع که سطح آب سفره های زیر زمینی بین 50 تا 80 متر پایین آمده ادامه داد: بخش کشاورزی در حدود 92 درصد یعنی بیشترین سهم را در مصرف بی رویه آب در پی دارد که دلایل زیادی منجر به هدز رفت این حجم بالای آب کشور می شود. عواملی مثل سطح بالای زیر کشت،‌ انتقال غیر اصولی آب بوسیلمه کانال‌های نامناسب در کنار کاهش سطح سفره های زیر زمینی بیشترین سهم را در این بحران دارد که این مشکلات باید با برنامه ریزی و مدیریت صحیح برطرف شوند.
وی تاکید کرد کشاورزان باید برای جلوگیری از هدررفت آب از روش آبیاری تحت فشار استفاده کنند که مطمئنا وزارت کشاورزی موظف است آنها را حمایت کند.
نماینده مردم نیشابور در مجلس با توجه به هدر رفت آب به خصوص در بخش کشاورزی افزود: ما اگر بتوانیم حتی 10 درصد از 92 درصد هدر رفت آب کشور در بخش کشاورزی را کاهش دهیم می توانیم به نتایج بیشتری از صرفه جویی در حوزه آب شرب و بخش تولید وصنعت برسیم. خوشبختانه مصرف آب شرب از سوی مردم به خوبی مدیریت می شود و شاهد نتایج بسیار خوب و امیدوارکننده ای هستیم اما همچنان در حوزه کشاورزی باید جدی تر عمل کنیم و این حجم بالای هدررفت آب را کاهش دهیم.
مروی در خاتمه بی توجهی به مصرف بی رویه آب مجازی را نیز در این بحران تاثیرگذار خواند و گفت: برای مثال در هدر رفت آب در بحث آب مجازی می توان به پروسه تولید یک ورق کاغذ A4 اشاره کرد که از ابتدا تا انتهای فرایند تولید، چیزی در حدود 10 لیتر آب مصرف می کند. متاسفانه هم اکنون شاهد آن هستیم که برخی محصولات با آب بری بالا در کشور تولید می شود و کالاهای به صرفه تر در بحث آب بری از خارج وارد می شوند در حالیکه این روند باید بصورت معکوس باشد. ما باید به سمت تولیداتی برویم که کمتر آب مصرف می کنند و کالاهای پرمصرف در بخش آب را به بخش واردات بسپاریم.
سید متین رضوی بازدید : 233 دوشنبه 05 مرداد 1394 نظرات (0)
به گزارش خبرگزاری پانا، در نشست مشترک هیئت رئیسه و مدیران ستادی دانشکده علوم پزشکی نیشابور با دکتر سبحانی نیا نماینده مردم شریف نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی، ابتدا سرپرست دانشکده علوم پزشکی نیشابور گزارشی از اقدامات زیر ساختی برای ارتقاء دانشکده به دانشگاه را ارائه کرد. محسن عظیمی نژاد در خصوص برنامه های توسعه ای دانشکده گفت: بر اساس قوانین شورای گسترش دانشگاههای علوم پزشکی وجود 9 رشته یا سه دانشکده مستقل برای ارتقاء یک دانشکده به دانشگاه ضروری است، ما بر اساس این قانون پیگیری تصویب رشته های علوم آزمایشگاهی، بهداشت حرفه ای، صنایع غذایی و مامایی را در دستور کار قرار دادیم تا زیر ساخت های لازم برای ارتقاء دانشکده به دانشگاه را فراهم کنیم. وی با تشریح روند تصویب رشته آموزشی جدید گفت: رشته های فوق با پیگیری انجام شده به استثنای رشته علوم آزمایشگاهی بحول و قوه الهی مصوب شد. بر پایه این گزارش در ادامه سبحانی نیا نماینده مردم نیشابور و فیروزه در مجلس شورای اسلامی با تشکر از اقدامات زیربنایی انجام شده از جمله پیگیری اخذ مجوزهای رشته ای تحصیلی مورد نیاز برای ایجاد زیر ساخت های ارتقاء دانشکده به دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی در خصوص طرح آمایش آموزش عالی در حوزه سلامت گفت: این مصوبه اگر چه کار ما را برای ارتقاء دانشکده به دانشگاه دچار سختی کرده است ولی با توجه به ایجاد زیر ساخت های ایجاد شده در 15 ماه گذشته، انشاء الله از طریق مجلس پیگیری خواهیم کرد تا این ارتقاء صورت گیرد. گفتنی است بر اساس مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی با عنوان آمایش آموزش عالی سلامت ایجاد دانشگاه جدید منوط به ایجاد استان جدید شده است و ارتقاء دانشکده های فعلی به دانشگاه بر اساس این مصوبه دچار چالش هایی شده است.
سید متین رضوی بازدید : 155 دوشنبه 05 مرداد 1394 نظرات (0)

وی با بیان اینکه در گذشته 120 ساعت اضافه کار می‌گرفتند یک ساعت هم کار نمی‌کردند اکنون می‌گوییم 60 ساعت کار کنید 120 ساعت اضافه کار می‌دهیم، افزود: هیچ کارگر و نیرویی اخراج نمی‌شود و هیچ اضافه کاری قطع نمی‌شود.

حسینی درباره راهکارهایش برای بهینه‌سازی نیرو، بیان کرد: 3 راهکار داریم؛ کسانی که 15 سال سابقه کار دارند، به‌ازای هر سال خدمت یک ماه حقوق می‌دهیم و بازنشسته می‌کنیم، راه دیگر افراد با سابقه‌کار 25 سال را در صورتی که بخواهند، بازنشسته می‌کنیم و برای آن‌ها بیمه پنج‌سال باقیمانده را می‌پردازیم و راه دیگر برون‌سپاری نهادها است.

شهردار نیشابور با اشاره به اینکه بیش از 40 میلیارد تومان بدهی داریم، گفت: ما در گذشته مشکلات اصلی را شناسایی و اولویت‌ها را هم معلوم کرده‌ایم که می‌توان به تقویت ساختار منابع انسانی باید به کارگیری افراد متخصص ورودی‌های اصلاح شهر نیشابور و درآمدزایی در حوزه‌های مختلف نام برد.

حسینی با بیان اینکه باید نیشابور به مقصد گردشگری تبدیل شود، تصریح کرد: در بحث گردشگری با شاخص‌های مطلوب 30 سال فاصله داریم.

وی با اشاره به اینکه صنعت گردشگری بسیار اشتغال‌زا است، ادامه داد: وقتی قونیه به خاطر وجود آرامگاه مولوی چهار میلیارد دلار درآمد دارد چرا نیشابور به خاطر داشتن آرامگاه‌های مشاهیر اینقدر درآمد نداشته باشد؛ ‌استعداد داریم در دامنه‌های بینالود مثل نمک‌‌آبرود فضایی را ایجاد کنیم. باید مدیریت واحد شهری در همه جا شکل بگیرد و همه دستگاه‌های خدماتی تقویت‌کننده همدیگر باشند.

حسینی با بیان اینکه مطبوعات می‌توانند امر به معروف و نهی از منکر کنند، تاکید کرد: با وجود داشتن مطبوعات قوی آینده این شهر رو به پیشرفت و سرعت خواهد بود.

تنسیم

سید متین رضوی بازدید : 176 دوشنبه 05 مرداد 1394 نظرات (0)

نمايش طنز « درد سرهای مرد مُرده» به نويسندگي کیوان شهلایی و كارگرداني هنرمند تأتر نيشابور" علي جهان تيغ " درتالار اديب اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي نيشابور به روي صحنه رفت.

خلیل اله عراقی معاون  اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي نيشابور با اعلام این خبر اظهار کرد: هنرمندان با ذوق و خوش قريحه ی تئاتر نيشابور تاكنون با تكيه بر فرهنگ و ادبيات غني  اين ديار توانسته اند آثاري در خورشان و فاخر را توليد و عرضه نمايندكه درخشش داشته است تا گواه اين مدعا باشد كه هنر نيشابور در كشور داراي جايگاه و شأن والايي است و نمايش طنز « درد سرهای مرد مُرده»  نيز برداشتي است که هنرمندان تاتر با نگاهی نوبا گویش شیرین نیشابوری با همکاری انجمن هنرهای نمایشی نیشابور به روی صحنه تاتر آورده اند.

وي گفت: در نمايش طنز« درد سرهای مرد مُرده» به نويسندگي کیوان شهلایی و كارگرداني هنرمند تأتر نيشابور" علي جهان تيغ "  هنرمندان نام آشناي تأتر نيشابور: فرشید اشتری ، جعفر خوش بیان  و زهرامژدكانلو به ايفاي نقش پرداخته اندو حامد امان آبادی ، مرضیه طاهری ، دانیال درودی ، محمدطاهری ،زینب عربخانی ، امیر علی عزیز، عارف ساجد ، داودنمدی ، مسعود عین آبادی وپوریا رضوی پور  به عنوان عوامل بااين كار همكاري دارند.

عراقی به داستان اين نمايش پرداخت و بيان داشت: این نمایش گریزی طنز گونه به مشکلات مردان پس از مرگ دارد چراکه مرگ حق است وزن فقط وسیله آن است .

معاون اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي نيشابور در خصوص كارگردان اين نمايش خاطر نشان كرد: علي جهان تيغ  تجربيات فراواني در اجراي نمايش داشته است و تاكنون  نمايش های مختلفی ازجمله  : رضا موتوري ، مجنون آباد ، طلعت ،محرم هنوز زنده است ، آرزو هاي راه راه ، اعترافاتي درباره زنان و...  را توسط گروه هنري مهر هامون  به روي صحنه برده است.

عراقی تصريح كرد: نمايش طنز « درد سرهای مرد مُرده»   از 3 الی 12 مرداد94   هر روز از ساعت 18 الی 22 بعد از ظهر ويژه عموم علاقمندان به روي صحنه تالار اديب اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي نيشابور مي رود

سید باقر میرعلمدار

مسئول روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد نیشابور

سید متین رضوی بازدید : 163 دوشنبه 05 مرداد 1394 نظرات (0)

نمايشگاه صنايع دستي « گیس گلابتون » آثار  بانوان هنرمند صنايع دستي نيشابور «گلناز ناصری و مونا شیرزاد» در محل نگارخانه کمال الملک اداره فرهنگ وارشاد اسلامی   نيشابور برپا شد.

حمید رضا آتشی مسوول مجتمع های اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي نيشابور با اعلام مطلب اظهاركرد: هنر صنايع دستي از هنرهاي سنتي ايران محسوب مي شود كه در تاريخ ايران داراي قدمتي كهن مي باشد و اين هنر بيان كننده حالات عاطفي و انعكاس روحي انسان است  وتوانسته اند آثار فاخري را بخصوص در زمينه این هنر ايراني، اسلامي بوجود آورند.

وی افزود: نمايشگاه صنايع دستي « گیس گلابتون » آثار  بانوان هنرمند صنايع دستي نيشابور «گلناز ناصری و مونا شیرزاد» است كه درآن 150  اثرشامل نقاشي ،ويتراي ، کیف های گلیمی ، سفال ، سرامیک ، شیشه ، فیروزه ، دستبند وانگشتر و...در ابعاد 2*2 تا 70*100و با موضوع هنر ايراني واسلامي در معرض ديد عموم علاقمندان قرار گرفته است.

وي در خصوص سابقه كار اين هنرمندان گفت: گلناز ناصری دانش آموخته کارشناسی معماری از دانشگاه آزاد اسلامی نیشابور و مونا شیرزادکاردانی گرافیک از دانشگاه  فنی وحرفه ای سبزوار می باشد ودارای 7 سال سابقه کار هستند.

مسوول مجتمع های اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي نيشابور به هدف از برگزاري اين نمايشگاه اشاره و خاطر نشان كرد : اين نمايشگاه با هدف معرفي اين هنر سنتي هنرمندان نيشابوري به شهروندان ومسافرين و گسترش آن در جامعه وايجاد بستري براي حمايت از اين هنرمندان و نقد و بررسي اين آثار صورت گرفته است.

آتشی  تصريح كرد : نمايشگاه صنايع دستي « گیس گلابتون » از 4 الی 8 مرداد94 از ساعت 9 تا 13  ظهرو 17  الي 20 بعدازظهر در محل نگارخانه کمال الملک اداره فرهنگ وارشاد اسلامی  نيشابور براي بازديد عموم علاقمندان داير است.

سید باقر مرعلمدار

روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد نیشابور

سید متین رضوی بازدید : 166 دوشنبه 05 مرداد 1394 نظرات (0)

ایوب امین‌الرعایایی، حمیدرضا میربلوک، محمدرضا فتحی، مصطفی یزدی، علی‌رضا شادابی و رضا فرهمند شش نیشابوری هستند که عازم قلل مرتفع هیمالیای تاجیکستان شدند.

امین‌الرعایایی عضو تیم صعودکننده در گفتگو با خبرنگار عطارنیوز، افزود: این تیم به همراه سه نفر از کوهنوردان درگز، خلیل‌آباد و طرقبه و شش نفر از کوهنوردان مشهد به سرپرستی حسین امانی‌ شهری قصد دارند طی مدت ۳۵ روز قلل سامانی(کمونیزم) به ارتفاع ۷۴۹۵ متر و کورژن وسکایا به ارتفاع ۷۱۰۵ متر را در رشته کوه تاجیکستان از مجموعه کوه‌های هیمالیا صعود کنند که نتیجه تیمی این برنامه کسب مدال برنز آسیا است.

معاون سرپرست تیم اعزامی به قلل رفیع تاجیکستان با اشاره به اینکه در آسیای میانه پنج قله بالای ۷۰۰۰ متری وجود دارد که دارای زیبایی‌ها و جذابیت‌های خاص قلل مرتفع هستند، توضیح داد: قله سامانی یک کوه با پرتگاه‌های بسیار با عظمت است که در یک ناحیه خشک و بی‌آب قرار گرفته اما دارای برف و یخچال‌های سنگین است؛ صخره‌ها ریزشی بوده و دسترسی به آن مشکل است اما به دلیل آنکه بلندترین قله در این منطقه می‌باشد کوهنوردان طی ده سال اخیر بسیار از آن استقبال کرده و به روی آن فعالیت می‌کنند؛ بیش از ۳۰ مسیر به قله سامانی منتهی می‌شود؛ ایمن‌ترین مسیر از اردوگاه یخچالی والتر در ارتفاع ۴۱۰۰ متر به فلات بزرگ پامیر در حدود ۶۰۰۰ متر که دارای ۳ کیلومتر عرض و ۱۲ کیلومتر طول می‌باشد، منتهی می‌شود؛ صعود به قله دوشنبه به ارتفاع ۶۹۵۰ متر ادامه می‌یابد و رسیدن به قله اصلی از طریق دامنه یخی پرشیب و طولانی مسیر است.

امین‌الرعایایی اضافه کرد: قله کورژن وسکایا در ۱۳ کیلومتری شمال قله سامانی واقع شده که از هر جبهه‌ای تاکنون صعود شده است و البته متداول‌ترین مسیر صعود از سمت جنوب بوده و از طریق جبهه غربی به تیغ قله می‌توان رسید.

وی با بیان اینکه ۱۷ اردوی تدارکاتی از یک تا هشت روز و گذران کلاس‌های آموزشی صعودهای هیمالیانوردی مقدمه برنامه صعود بوده است.

وی از عدم مساعدت مالی مسئولان شهرستان نیشابور با این تیم ملی انتقاد کرد که مجوزهای مربوط آن از فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی و همچنین شورای برون مرزی وزارت ورزش و جوانان صادر شده است.

سید متین رضوی بازدید : 176 دوشنبه 05 مرداد 1394 نظرات (0)

مدیرکل فرهنگی وهنری،اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش وپرورش با تاکید بر حفظ وحدت میان دانش آموزان سراسر کشور گفت: اگز همدلی و همزبانی نباشد،قطعا تفرقه ایجاد می شود.

مهدی علی اکبرزاده  همدلی را عامل جلوگیری از نفوذ دشمن در میان مردم خواند و افزود:ما ازهر زبان،قشر و منطقه ای هستیم باید وحدت خود را حفظ کنیم.اگر همدل باشیم هیچ قدرتی توان نفوذ در این کشور را نخواهد داشت.

وی خطاب به دانش آموزان شرکت کننده در مراسم تصریح کرد:همه ما مردم و خدمتگزاران نگران شما دانش آموزان مناطق مرزی هستیم.شما در مناطقی قرار گرفته اید که احتمال صدمه دیدن شما بیشتر است اما ما اطمینان داریم که هوشمندی شما بالاست و توان مقابله با هجمه های فرهنگی را دارا هستید.

مدیرکل فرهنگی وهنری،اردوها و فضاهای پرورشی وزارت آموزش وپرورش اذعان کرد:ما در دنیایی زندگی میکنیم که فضاهای فرهنگی زیادی مارا احاطه کرده است.ماباید از این فضا ها درجهت استمرار دوستیها ، تقویت ارتباطات و جلوگیری از نفوذ دشمنان استفاده کنیم.

علی اکبر زاده ادامه داد:آثار برجای مانده از این فضاها بستگی به نوع استفاده از این بخش دارد.قطعا دانش آموزان ما ازاین موقعیت درجهت تقویت وحدت و پیشرفت میهن اسلامی استفاده خواهند کرد.

هم چنین معاون فرهنگی وهنری اداره کل آمورش و پرورش خراسان رضوی ضمن خیر مقدم به مسئولین و دانش آموزان شرکت کننده در این مراسم،خاطرنشان کرد:باید وحدت خویش را بیش از گذشته تعمیق بخشیم و برای بهبود آینده ایران کمر همت ببندیم.

براتعلی منصوریان خطاب به دانش آموزان مناطق مرزی کشور ادامه داد:امیدوارم با تعاملات و صمیمیت هایی که در بین شما وجود دارد، با تقویت وحدت، فرهنگ ها و آداب نیکو را از یکدیگر فراگیرید.

به گزارش کمیته روابط عمومی جشنواره، این اردو با حضور ۷۰۰ دانش آموز پسر در اردوگاه شهید رجایی باغرود نیشابور برگزار می شود.

سید باقر میر علمدار

ستاد خبری اردوی ملی دانش آموزان مناطق مرزی کشور- نیشابور

سید متین رضوی بازدید : 190 دوشنبه 05 مرداد 1394 نظرات (0)

اهدای کمک هزینه سفر به عتبات عالیات توسط فرماندار نیشابور به پدر ومادرفداکار

فرماندارنیشابور خبرداد:
آزادی 11 محکوم به اعدام و 75 زندانی در نیشابور ثمره برگزاری جشن گلریزان
 
اهدای کمک هزینه سفر به عتبات عالیات توسط فرماندار نیشابور به پدر ومادرفداکار
به گزارش روابط عمومی معاونت استانداری وفرمانداری نیشابور؛ معاون استانداروفرمانداراین شهرستان درحاشیه مراسم جشن گلریزان که به همت انجمن حمایت از زندانیان درمحل فرهنگسرای سیمرغ برگزار گردید اظهارکرد: برای آزادسازی زندانیان نیازمند هرکس به نوبه خود ایفای نقش می‌کند.
غلامحسین مظفری افزود: جشن‌های گلریزان که آغاز آن از سال 1369 با ابتکار شهید لاجوردی پایه‌گذاری شد، تا امروز برکات زیادی را به همراه داشته است و در حال حاضر در کشور در حال گسترش است به طوری که این سنت حسنه در تمامی استان‌ها و بسیاری از شهرها رواج پیدا کرده است.
فرماندارویژه نیشابور گفت: انجمن حمایت از زندانیان نیشابور یکی از مراکز موفق در کشور است که در سال گذشته 11 محکوم به اعدام و 75 زندانی در نیشابور آزاد شدند. همچنین دراین مراسم مبلغ بیش از  190 میلیون تومان توسط  شهروندان وخیران نیشابوری جمع آوری گردید.
گفتنی است درپایان این مراسم ازسوی معاون استانداروفرماندارنیشابور به پدرومادری که با گذشت از قاتل فرزند خود باعث جلوگیری از یک اعدام شده بودند ،سفر کربلا اهدا شد و دو هنرمند با اهدای دو تابلو خود در یک مزایده وخریداری توسط دو نیکوکار به نام‌های خانم منتظری و آقای جلال آبادی به مبلغ 75 میلیون ریال به نفع خانواده‌های نیازمند کمک کردند.
مدیرعامل انجمن حمایت از زندانیان نیشابور با بیان اینکه جشن‌های گلریزان یکی از سنت‌های حسنه و ماندگار کشور پهناور ایران اسلامی است، گفت: جشن گلریزان ویژه آزادسازی زندانیان نیازمند و آبرومند جرائم غیرعمد و محکومان مالی همه ساله در نیشابور برگزار می‌شود .
احمد همت‌آبادی اظهار داشت: حادثه هیچ‌گاه خبر نمی‌کند، برخی از زندانیان جرائم غیرعمد نظیر تصادف، مهریه و موارد مالی در زندان محبوس هستند که روی ناخوش دنیا آنان را پشت میله‌های سرد و بی روح زندان گرفتار کرده است.
وی ادامه داد: بسیاری از افراد زمانی که متوجه می‌شوند، فردی در زندان است، نسبت به خانواده وی نگاه منفی پیدا می‌کنند که این موضوع برای خانواده‌های آنها زجرآور است.
مدیرعامل انجمن حمایت از زندانیان نیشابور مبلغ بدهی زندانیان سال گذشته را حدود 25 میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: از این مبلغ نزدیک به 5 میلیارد ریال آن توسط شکات زندانیان بخشیده شد و همچنین بیش از 284 میلیون ریال کمک بلاعوض انجمن بوده و مابقی آن توسط ستاد دیه استان و تسهیلات بانکی زندانیان پرداخت شده است.

سید متین رضوی بازدید : 184 دوشنبه 05 مرداد 1394 نظرات (0)
مدیر آموزش و پرورش شهرستان فیروزه در جلسه شورای معاونین این مدیریت گفت: پژوهش سرای دانش آموزی محل تبلور خلاقیت و ابتکارات دانش آموزی است به گونه ای که می توان گفت امروز بازوی قدرتمند آموزش، فعالیت همین پژوهش سراها می باشد. به گزارش روابط عمومی آموزش و پرورش شهرستان فیروزه : : محسن دهنوی افزود: یکی از کمبودها و نواقص در آموزش و پرورش شهرستان فیروزه عدم فعالیت منسجم یک پژوهش سرا بوده است که تلاش می شود تا ابتدای مهر اولین پژوهش سرای دانش آموزی فیروزه افتتاح و شروع به فعالیت نماید.
دهنوی افزود: با فعالیت پژوهش سرای دانش آموزی دیگر مدیر و معلمی نگران هرز رفتن استعداد دانش آموز خود نخواهد بود و به امید خدا بالاترین حمایت ها از طرح های علمی و ابتکاری دانش آموزان در زمینه های مختلف انجام خواهد شد.

این مقام مسئول تصریح کرد برخی امور مربوط به جذب اعتبارات باید تا ابتدای مهر انجام بگیرد تا پژوهش سرا شروعی پرقدرت داشته باشد.4
سید متین رضوی بازدید : 162 دوشنبه 05 مرداد 1394 نظرات (0)

درراستای هدف جوانگرایی در بسیج
مراسم تکریم و معارفه  فرماندهان پایگاههای بسیج شهر بار برگزار شد
این مراسم با حضور نماینده ولی فقیه در ناحیه مقاومت بسیج شهرستان  فیروزه ، امام جمعه شهر بار، اعضاس شورای اسلامی شهر بار، مسئول حفاظت اطلاعات ناحیه بسیج ، فرمانده حوزه سید الشهدا ،فرماندهان اسبق  پایگاههای بسیج شهر بار ، جمعی از بسیجیان و نماز گزاران  و مردم شهید پرور شهر بار  روز یکشنبه 4مردادماه 94 همزمان پس از نماز مغرب و عشا در مسجد جامع شهر بار برگزار شد.
در این مراسم ابتدا  نماینده ولی فقیه در ناحیه مقاوت بسیج شهرستان فیروزه ضمن تشکر از زحمات خالصانه دو تن از فرماندهان پایگاههای  مقاوت بسیج شهر بار و عملکرد درخشان بسیج شهر بار ، به نقش  سازنده بسیج در انقلاب اسلامی ایران  اشاره کرد و گفت: هر انقلابی  در جهان متکی به یک نیرو و پشتوانه عظیمی است که بر اساس آن کار و اهداف خود را ادامه می دهد .
حجه الاسلام و المسلمین  رحیم نیا   افزود :یکی از اقدامات  ارزشمند معمار کبیر انقلاب  پس از پیروزی انقلاب اسلامی  تشکیل ارتش بیست میلیونی بود که توانست با این اقدام ، جمهوری اسلامی را برای همیشه  پایدار سازد.
ایشان  موفقیت  تیم مذاکره کننده هسته ای  را در برابر بزرگترین ابرقدرتهای جهان  را در سایه پشتوانه عظیم ومردمی بسیج دانست و افزود : این که چرا  کشورهایی  که خود را ابرقدرت می دانند  و در این شرایط  با یک کشور در حال توسعه  و به اصطلاح خودشان جهان سومی  برسر یک میز به مذاکره می نشینند و به خواسته های به حق این کشور به توافق می رسند دلیل آن را قدرت و پشتوانه عظیم مردمی   دانست و گفت : انها در ابتدا  جتگ 8 سال دفاع مقدس را طراحی کردند  وشکست خوردند.سپس دست به فتنه های مختلف سیاسی و اجتماعی زدند و سپس  سیاست پلید تحریم را اجرا کردند .در مقابل حضور و مشارکن و همراهی نیروی عظیم مردم انقلابی ایران  را دیدند و کار به جایی نبردند ودر پایان تنها راه را مذاکره  دانسته و توافق را انتخاب کردند ، که همه این اتفاقات خوب نتیجه حضور و مقاومت مردم انقلابی و بسیج  بود.
وی ادامه داد: ما باید قدر این مردم را بدانیم و تلاش کنیم و نگذاریم  که خدای نخواسته مردم  ناراضی نباشند  و تا می توانیم به این مردم خدمت کنیم .
ایشان در پایان  تغییر مسئولین در جمهوری اسلامی را  یک فرصت برای حضور نیروهای جوان  و انقلابی   دانستند و این تغییر را به معنای حذف یا برکناری نیروهای موثر و مفید  ندانسته بلکه این تغییرات  را به معنای استفاده از تجربه ها و  آموزش نیروهای جوانتر برای کسب  راههای خدمت بیشتر به مردم  برشمردند.
در ادامه مراسم  حجه الاسلام  اسماعیل زاده تربتی امام جمعه شهر بار ضمن خیر مقدم  به میهمانان به  بزرگترین و مهمترین رویداد5 مردا د سالروز تشکیل  و برگزاری اولین نماز جمعه کشور به امامت آیت الله شهید طالقانی  به فرمان حضرت امام خمینی (ره) اشاره کردو پایگاههای نماز جمعه را یکی از مهمترین پایگاههای مردمی در کشور ذکر کرد و گفت : حضور نیروی مردمی از صدر اسلام و در زمان پیامبر گرامی  اسلام  بعنوان یکی از مهمترین و موثرترین پایگاههای موثر در اسلام  برشمردند.و در همان دوران سخت هر زمان  که مسئله ای اسلام را تهدید می کرد .حضرت رسول مردم را به مسجد فرا می خواند و با تکیه بر نیروی مردمی آن را حل می کردند.
ایشان افزود: در انقلاب اسلامی ایران  حضور مردم و نیروهای  مخلص بسیج در 8 سال دفاع مقدس ، حضور میلونی مردم در 23 تیر78، نقش موثر مردم در 9 دی 88  در مقابل فنته های دشمنان انقلاب تمام نقشه های آنان را نقش برآب ساخت .
وی ادامه داد: آن چه امروز بعنوان یک امر واجب  بر عهده ماست  این است که تا می توانیم  در تقویت این نیرو که یادگار امام راحل  هم هست بکوشیم .
اسماعیل باری فرمانده پایگاه  بسیج شهدای شهر بار به نمایندگی   به ارایه گزارش  و فعالیت های انجام شده در طی 4 سال مسئولیت خود پرداخت  وازبرگزاری نمایشگاه دفاع مقدس  با محوریت تجلیل از سردار شوشتری بعنوان یکی از مهمترین و موفق ترین نمایشگاه دفاع مقدس در سطح شهرستان نیشابور و فیروزه  یاد کرد. وی مهمترین اولویت ها را فرهنگ سازی و توجه بیشتر به نیروهای جوان و علاقمن  دانست  و حمایت مسئولین را نیز خواستار شد.
در ادامه مراسم  فرمانده حوزه سید الشهدا پایگاه های مقاومت بسیج شهر بار را بعنوان یکی از بهترین و موثرترین و کار آمدترین پایگاههای سطح شهرستان  ذکر کرد و از تلاشهای ارزشمند فراماندهان  ونیروهای این دو پایگاه تشکر نمود و ضمن قرائت  حکم ماموریت دو تن ار نیروهای جوان  با حضور مسئولین  مراسم معارفه و تکریم  از زحمات آقایان حاج سید امیر حسینی  و اسماعیل باری  تقدیر و تشکر شد و آقایان  حاج سید مهدی حسینی  فرزند  و برادر بزرگوارشهید  و سید علی حسینی  بعنوان فرمانده پایگاههای مقاوت بسیج شهر بار معرفی شدند.
سید حسن رضوی عضو و سخنگوی شورای اسلامی شهر بار در حاشیه این مراسم به خبرنگار ما گفت : یکی از مهمترین خواسته های مسئولین و مردم شهر بار ایجاد و راه اندارس حوزه مقاومت بسیج در شهر بار است که خوشبختانه مراحل بازدید و واکذاری  زمین مورد نظر انجام شده است که امیدواریم یکی از برکان این مراسم ساخت  این حوزه در شهر بار باشد.
عضو فعال بسیج  پایگاه شهدای شهر بار تصریح کرد: جای بسیار خوشحالی است که امروز در بسیج  یکبار دیگر همانند دوران دفاع مقدس به نیروهای جوان اعتماد می شود و جوانان بعنوان پرچمداران وفرماندهان پایگاهها وارد عمل می شوند .که امیدواریم در سایه حمایت یادگاران عزیز دفاع مقدس بتوانند در زمینه های فرهنگی ، سیاسی و اقتصادی و اجتماعی  حرکت های خوبی را شاهد باشیم .
وی در پایان ضمن تشکر از حسن نیت  ناحیه مقاومت بسیج شهرستان به نیروهای جوان ، مردم شهر بار را مردمی ولایتمدار و انقلابی  دانست و گفت: مردم شهر بار در دوران دفاع مقدس بیش از 60درصد  بعنوان رزمنده در جنگ حضور داشتند و با تقدیم 63 لاله سرخ دین خود را به انقلاب ادا نمودند و امروز  با تمام توان در کنار رهبر فرزانه انقلاب  خواهند بود و بعنوان سربازان انقلاب همیشه در کنار مسئولین دلسوز خواهند ماند. 

سید متین رضوی بازدید : 157 چهارشنبه 31 تیر 1394 نظرات (0)

مسئول فرهنگی اجتماعی سپاه ناحیه نیشابور گفت:شبکه روشنگران فرهنگی اجتماعی بسیج نیشابور با استفاده از پتانسیل های موجود درحلقه های صالحین باهدف همسو شدن تاکتیک ها در جنگ نرم تشکیل می شود.

اسماعیل عشقی در گفتگو با عطارنیوز، با تاکید بر کار تشکیلاتی و تسلط برفنون و روشهای نوین در کار فرهنگی، مشارکت در روشنگری و ارتقاء بینش فرهنگی احاد مردم در یک محله را با هدایت محتوایی مسئول فرهنگی پایگاه از اهداف این شبکه بیان کرد.

 

عشقی با بیان اینکه سازماندهی بسیجیان در این شبکه در حال انجام است، اظهارداشت: هرحلقه صالحین یک هسته فرهنگی تشکیل می دهد.

 

وی تصریح کرد: وظیفه مسئول فرهنگی پایگاه رشد و ارتقای بصیرت فرهنگی و انقلابی مردم محل با بکارگیری هسته های روشنگری حلقات صالحین است.

سید متین رضوی بازدید : 332 چهارشنبه 31 تیر 1394 نظرات (0)


قله شیرباد رئونت نیشابور، بام خراسان  

تصویر با اندازه بزرگ  

 

نیشابور، در جایگاه «گرانیگاه تاریخ و فرهنگ خراسان»، «نماد تاریخ و فرهنگ ایران» و «ام‌البلاد فرهنگی در تاریخ و تمدن جهان اسلام»، دارای چنان چهره و پیشینه فرهنگی ویژه‌ای است که این کهن‌دیار را، یگانه همتای خراسانی دیگر فرهنگ‌شهرهای کهن ایران، برنمایانده. اما باید انصاف داد و بازگفت که؛ این چهره و پیشینه فرهنگی چنان گسترده و سنگین و پُربار است که بر روی دیگر توانمندی‌های اقلیم نیشابور، سایه‌ای بزرگ افکنده و آنها را دیر-پدیدار ساخته است. یکی دیگر از توانمندی‌ این سرزمین، اقلیم رنگارنگ و جاذبه‌های طبیعی گونه‌گون آن است؛ چونان‌که از یک سوی، در جنوب دشت نیشابور، با چهره‌ای کویری و بیابانی و نمک‌زار و پوشش گیاهی تاق و گز، رو برو می‌شویم؛ در چند-ده کیلومتر آنسو‌تر و در میانه‌های دشت، کشتزارها و باغستان‌ها و فضاهای روستایی پی‌در پی، گسترده می‌شود، و کمی‌آنسوتر، نوار شمالی، از شرق تا غرب، چهره‌ای کوهستانی با رودکده‌هایی بهشت‌آسا به خود می‌گیرد. ییلاقاتی همچون «دیزباد»، «درّود»، «خرو»، «گرینه»، «بوژان»، «رود»، «برف‌ریز»، «چنگه‌بز»، «طاغان»، «درخت جوز»، «بار»، «بقیع»، «کلیدر» و ...، با کیفیتی چنان سرسبز و رنگارنگ و روح‌افزای و نشاط‌انگیز، که هر یک، به تنهایی، داعیه  «زمرد انگشتری خراسان»، «گوهر سبز بینالود» و «نگین سبز بینالود» را دارند. و براستی که این فشرده زیبایی و رنگارنگی را که در دامنه های بینالود خراسان متبلور شده است را باید «رشته الماس الوان تارک تاج خاورن ایران» پنداشت که گوهر شکوهمند بینالود خراسان را چنین شادیانه و درخشنده، در میان گرفته اند.   

نازش این همه گوناگونی و رنگارنگی و زیبایی و افسونگری دشت نیشابور و یک اندوه دل‌انگیز، همواره نگارنده را دگرگون می‌نماید و آن هم ناشی از این اندیشه است که «این همه توانمندی، که گویی؛ خود، در اندازه یک استان است» و «فقدان کتاب یا مرجع راهنمای بوم‌گردی ( اکوتوریسم Ecotourism یا گردشگری در طبیعت)  و روستایی سرزمین بینالود»...؟! دشت نیشابور، را «سرزمین بینالود» می‌نامیم، از این روی که «بینالود»، «مادر مهربان نیشابور» است و چونانکه پیش از این نیز یاد کرده‌ایم؛ اگر «زاینده‌رود» را پدیدآرنده و نماد زندگی و پایندگی «اصفهان» دانسته‌اند، «بینالود» نیز برای «نیشابور»، دارای چنین نقشی است(1)؛ از ارتفاعات بینالود، یازده رود کوچک و بزرگ، بسوی دشت نیشابور روانه می‌شود که به تعبیر احسن‌التقاسیم مقدسی؛ این کوهستان، از دلایل رگ آبادانی نیشابور است که همواره از مادر مهربان خویش، آب به سوی آن، روان است و بر و بوم آن، آبادان.(2) کوهستان بینالود، نماد طبیعی نیشابور، و همراه و تکیه‌گاه همواره این شهر، در بستر تاریخ است. بینالود، زادگاه «ریواس؛ گیاه اسطوره‌ای اقلیم نیشابور» است(3) و بینالود، بخشی از حافظه تاریخی، عناصر هویتی، خاطرات مردم و واژگان نمادین ادبیات مردم سرزمین نیشابور است و «نیشابور، سرزمین بینالود» است.نازش این همه گوناگونی و رنگارنگی و زیبایی و افسونگری دشت نیشابور و یک اندوه دل‌انگیز، همواره نگارنده را دگرگون می‌نماید و آن هم ناشی از این اندیشه است که «این همه توانمندی، که گویی؛ خود، در اندازه یک استان است» و «فقدان کتاب یا مرجع راهنمای بوم‌گردی (Ecotourism یا گردشگری در طبیعت)  و روستایی سرزمین بینالود»...؟! دشت نیشابور، را «سرزمین بینالود» می‌نامیم، از این روی که «بینالود»، «مادر مهربان نیشابور» است و چونانکه پیش از این نیز یاد کرده‌ایم؛ اگر «زاینده‌رود» را پدیدآرنده و نماد زندگی و پایندگی «اصفهان» دانسته‌اند، «بینالود» نیز برای «نیشابور»، دارای چنین نقشی است(1)؛ از ارتفاعات بینالود، یازده رود کوچک و بزرگ، بسوی دشت نیشابور روانه می‌شود که به تعبیر احسن‌التقاسیم مقدسی؛ این کوهستان، از دلایل رگ آبادانی نیشابور است که همواره از مادر مهربان خویش، آب به سوی آن، روان است و بر و بوم آن، آبادان.(2) کوهستان بینالود، نماد طبیعی نیشابور، و همراه و تکیه‌گاه همواره این شهر، در بستر تاریخ است. بینالود، زادگاه «ریواس؛ گیاه اسطوره‌ای اقلیم نیشابور» است(3) و بینالود، بخشی از حافظه تاریخی، عناصر هویتی، خاطرات مردم و واژگان نمادین ادبیات مردم سرزمین نیشابور است و «نیشابور، سرزمین بینالود» است.   

 

ناحیه گردشگری بوژان نیشابور  

 

«بینالود»، که کهن‌ترین نام آن، همان کوه «رئونت» یا «ریوند» است(4) که در نسک‌های کهن پارسی میانه و متون دینی پارسیان، در شمار «کوه‌های نیکوفره ناگذرا»، از آن یاد شده است(5)، افرازمندترین، بشکوه‌ترین و پیوسته‌ترین رشته‌کو‌ه شمال شرقی ایران است که بخاطر ستیغ‌های سر به فلک کشیده آن، «بام خراسان»ش می‌گویند. این نوشتار، بهانه‌ای است برای معرفی افرازمندترین ستیغ بینالود که قلّه «شیرباد» نام دارد. قلّه شیرباد، که ارتفاع آن به روایتی 3305 متر است، در حوزه جغرافیایی و تقسیماتدهستان فضل بخش مرکزی شهرستان نیشابور قرار دارد. قلّه شیرباد، در مسیری مستقیم (هوایی)، در حدود 5/22 کیلومتری شمال شرقی شهر نیشابور، واقع شده. فاصله قلّه شیرباد با شهر نیشابور، با راهپیمایی و کوهپیمایی (زمینی)، در حدود 5/28 کیلومتر است و دربرگیرنده مسیری است که از میدان باغرود در شهر نیشابور، آغاز شده و پس از پیمودن بزرگراه امام رضا به سوی شرق (6 کیلومتر)، ادامه مسیر به سمت شمال در جاده بوژان و با گذر از روستاهای حمیدآباد، فوشنجان، حصار تا ناحیه گردشگری روستای بوژان ( جاده آسفالته، حدود 5/11 کیلومتر) و ادامه مسیر به سوی سه‌راهی شکراب و خانه سنگی به قله شیرباد (مسیر کوهپیمایی، حدود 9 کیلومتر) می‌رسد.

از دیگر جاذبه‌های «مسیر گردشگری نیشابور- بوژان – شیرباد» می‌توان به روستای فوشنجان (زادگاه حاجی بکتاش ولی، عارف نامدار قرن هفتم هجری)، روستای حصار بوژان (با مناظری زیبا از باغستان‌ها و درّه تکال)، آرامگاه امازاده سلطان سلیم (معروف به مزار تیغ)، ناحیه گردشگری بوژان (دربرگیرنده چشم‌اندازها‌یی از بافت روستایی پلکانی، رودخانه، آبشارها، باغستان‌ها و کوهسارها) و ... نام برد. برای معرفی و شناسایی قله شیرباد که رویکرد اصلی این نوشتار است؛ مقاله‌ «قله شیرباد، بام خراسان» که در تاریخ 14/03/1391 در وب‌نوشت «جغرافیای شهرستان فیروزه» با نگارش جناب آقای «محمدرضا تاجیک»، منتشر شده‌، در زیر می‌آید. 

 

قله شیرباد، بام خراسان

«محمدرضا تاجیک» 

«مشهورترین رشتهکوه‌های خراسان عبارتند از: بینالود، هزار مسجد، آلاداغ، کپه داغ، کوهسرخ، جام، سیاه کوه باخرز و جغتای است. در خراسان، کوه‌های پراکنده نیز وجود دارند. همیشه در رشته‌کوه‌ها یکی از موارد مهم، تعیین بلندترین نقطه آن رشته است که خود، می‌تواند تعیین‌کننده بلندترین نقطه یک منطقه جغرافیایی مثل شهرستان، استان یا کشور می‌باشد. مشهورترین رشته‌کوه در خراسان، «رشته‌کوه بینالود» است. مهمترین علت این معروفیت هم قرارگیری بلندترین نقطه (قله) خراسان در این رشته‌کوه می‌باشد. بینالود، رشته‌کوهی به طول 125 کیلومتر‍ در شمال خراسان، حدفاصل شهرستان‌های مشهد و نیشابور که در امتداد رشته‌کوه البرز واقع، و از شمال غربی تا جنوب شرقی کشیده شده است.

در بسیاری از منابع جغرافیایی ایران، از گذشته تاکنون بر این امر که بلندترین نقطه خراسان در رشته‌کوه بینالود واقع گردیده، صحه گذاشته شده است اما در این که کدام قله از قلل بینالود، بلندترین نقطه و بام خراسان محسوب می‌شود اختلاف‌نظر وجود دارد. این رشته‌کوه دارای قله‌های متعددی است که عبارتند از بینالود، چشم سبز بال کمالی، یال بلوچ، گرده سنگ، کمر زرد، میانه‌دوزی، ذاوهون، کوه پیلان، سیاه سنگ، قوچ گرد، فلسکه و آبشار. در بیشتر منابع، نام «قله بینالود» که در شمال شهر نیشابور واقع شده به عنوان بام خراسان ذکر شده، در حالی که بر اساس بررسی‌های این جانب، قله معروف «شیرباد»، بلندترین قله خراسان و مستحق دریافت لقب «بام خراسان» می‌باشد.

در حالی که در کتب و نقشه‌های جغرافیایی، ارتفاع قله بینالود در میانه رشته کوه بینالود 3211 ذکر شده بر اساس بررسی‌های دقیق در تصاویر مورد اعتماد گوگل ارث، ارتفاع قله شیرباد، 3305 متر می‌باشد این ارتفاع در عرض جغرافیایی 36 درجه و 16 دقیقه 69-51 ثانیه شمالی و در طول جغرافیایی 59 درجه و 02 دقیقه و 36-58 ثانیه شرقی واقع شده است. در همین تصاویر ماهواره‌ای، بلندترین نقطه قله بینالود، 3192 متر نشان داده می‌شود.   

قله شیرباد در رشته‌ کوه‌ های بینالود (رئونت) در شمال نیشابور  

 

با این تفاسیر، قله شیرباد با  3305 متر ارتفاع،  که حدود 113 متر، بلندتر از قله بینالود است، بام خراسان محسوب می‌گردد. اما آیا تصاویر گوگل ارث قابل اعتماد است؟ برای اثبات این امر، نگارنده ارتفاع چند ایستگاه هواشناسی استان را که ارتفاع دقیق آنها مشخص و در دسترس بود، از طریق گوگل ارث بررسی نمود. که در جدول ذیل آمده است. در هر صورت، اختلاف اندکی بین اطلاعات موجود و اطلاعات گوگل ارث در برخی شهرستان‌ها دیده می شود اما این اختلاف به قدری کم است که نمی‌توان اختلاف ارتفاع قله شیرباد و قله بینالود و بالاتر بودن ارتفاع شیرباد را کتمان نمود.    

نام شهر

ارتفاع ایستگاه هواشناسی طبق اطلاعات سازمان هواشناسی

ارتفاع طبق تصاویر گوگل ارث

نیشابور

1213

1213

کاشمر

1110

1103

مشهد

999

996

قوچان

1287

1289

 

البته بارها بیشتر بودن ارتفاع قله شیرباد از قله بینالود، از سوی کوهنوردان باسابقه و مجهز به سیستم موقعیت‌یاب جغرافیای (جی. پی. اس) در محافل ورزشی و وبلاگ‌ها بیان شده که بازهم مورد توجه قرار نگرفته است. در پایان، برخی موارد کوتاه ذکر شده در برخی سایت‌های اینترنتی درباره شیرباد و ارتفاع آن را می‌آورم. به امید اینکه این مطلب در منابع جغرافیایی و کتب درسی دانش‌آموزان، اصلاح گردد.

بلندترین نقطه رشته‌کوه بینالود، قله شیرباد با بلندی ۳۴۲۰ متر است که در شمال روستای بوژان (شمال شرقی شهر نیشابور ) قرار گرفته ‌است. ولی قله بینالود با وجود ارتفاع کمتر از آن معروفیت بیشتری دارد.

رشته‌کوه بینالود در شمال شرق ایران، همانند دیواری بلند، دو دشت وسیع و حاصلخیز مشهد و نیشابور را از یکدیگر جدا کرده است. این رشته‌کوه، با آب و هوای سرد کوهستانی و دره‌های خوش آب و هوا و قله‌های بلند نظیر بینالود (3211 متر)  ، شیر باد (3311 متر) و فلسکه (3125 متر) تامین‌کننده آب شهرهای مشهد، نیشابور، چناران و روستاهای کوه‌پایه‌اش می‌باشد. از روستاهای واقع در شمال این رشته‌کوه می‌توان به مغان، ده بار، جاغرق، کنگ، زشک، دولت‌آباد، فریزی، اخلمد و کلیدر، و از روستاهای واقع در جنوب این رشته‌کوه می‌توان به دیزباد، دررود، خرو، بوژان، صومعه، طاغان و بار اشاره نمود. 

از فراز این یال، می‌توان مناطق وسیعی از رشته‌کوه و قلل متعدد را مشاهده نمود. قله‌های بلند این رشته‌کوه عبارتند از شیرباد به ارتفاع 3320 متر، زرگران به ارتفاع 3100 متر و بینالود به ارتفاع 3220 متر. بنابراین قله بینالود، مرتفع‌ترین قله رشته‌کوه نمی‌باشد ولی به دلیل موقعیت و شهرتش، از سایر قلل، معروف‌تر و مورد علاقه کوهنوردان است. سایر قلل عبارتند از حیدری، گودرز، سیاه خوانی، غار کهنه و دیزباد.»(6)

برای آگاهی بیشتر درباره «قله شیرباد»، نوشتارهای زیر نیز پیشنهاد می‌شود:

- «گزارش صعود به قله شیرباد»، وب‌نوشت «چکاد ایران».

- «بینالود؛ قله شیرباد»، وبگاه «Wikiloc».  

 

پانوشت‌ها:

1. نگاه کنید به نوشتار «از بینالود تا زاینده‌رود؛ دیباچه‌ای بر پیوندهای فرهنگی و همگرایی نیشابور و اصفهان»، وب‌نوشت «سرزمین بینالود».

2. نگاه کنید به نوشتار «نیشابور، پایتخت فرهنگی»، نوشته فریدون جنیدی، وب‌نوشت «ابرشهر: دانشنامه نیشابور».

3. نگاه کنید به نوشتار «ریواس؛ از اسطوره تا نیشابور»، وب‌نوشت «کارنامک ریوند نیشابور».

4. نگاه کنید به مدخل «بینالود» نوشته محسن سلیمانی در «دایرة‌المعارف بزرگ اسلامی»، زیر نظر کاظمی موسوی بجنوردی، تهران: مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی، 1383، ج 13، ص 460-461.

5. نگاه کنید به «بُندهش»، فرنبغ دادگی، گزارنده مهرداد بهار، تهران: توس، 1390، ص71.

6. مقاله «قله شیرباد، بام خراسان» در وب‌نوشت «جغرافیای شهرستان فیروزه».

سید متین رضوی بازدید : 145 چهارشنبه 31 تیر 1394 نظرات (0)

نخستين نمايشگاه تصويرسازي « آونگ»  آثار هنرمند نيشابوري  ايمان شورگشتي در نگارخانه كمال الملك اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي نيشابور گشايش يافت.

 حميدرضا آتشي مسؤول نگارخانه كمال الملك اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي نيشابور با اعلام مطلب فوق اظهار کرد: شهرستان نيشابور داراي هنرمندان فراوان در رشته هاي مختلف هنري است كه تاكنون در سطح ملي و بين المللي مطرح بوده اند و آن به علت مردم فرهنگ و هنر دوست اين ديار است كه در تمامي خانه هاي آن هنرمندان هستند و مردم مشوق ايشان مي باشند و  اين مهم باعث رشد و بالندگي هنر گرديده و برپايي نمايشگاه ها در نيشابور محملي است براي ارايه هنر در رشته هاي نقاشي، خوشنويسي، طراحي، لباس و... به ديگران كه خود هنرمندند يا مشوق هنرمندان مي باشند ودر حال حاضر نمايشگاه تصويرسازي « آونگ»  را برپا نموديم. 

وي گفت: در نمايشگاه تصويرسازي « آونگ»  24 اثر تصويرسازي در ابعاد40*30 بوده است وبا تكنيك دستي وديجيتال و  سبك آثار تصويرسازي مي باشد.

 آتشي در خصوص اين هنرمند عنوان داشت: اين نخستين نمايشگاه انفرادي ايمان شورگشتي هنرمند نيشابوري  است که كارهاي منحصر به فردي را در زمينه هاي انيميشن ، موشن گرافيک وتصوير سازي کتاب آفريده  است و دانش آموخته  كارشناسي گرافيک از دانشگاه هنر تهران  مي باشد .

وي به هدف از برپايي اين نمايشگاه پرداخت و گفت: اين نمايشگاه با هدف آَشنايي مردم با هنر تصويرسازي  ونقد وبررسي آثار بر پا گرديده است.

آتشي تصريح كرد: نمايشگاه تصويرسازي « آونگ»  تا 1 مرداد 94  از ساعت 10 الي 12 صبح و 17 الي 20 بعدازظهر در محل نگارخانه كمال الملك اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي نيشابور ويژه عموم علاقمندان داير مي باشد.

 

سید باقر میرعلمدار

سید متین رضوی بازدید : 134 چهارشنبه 31 تیر 1394 نظرات (0)
تولید طلای ایران تا سال ۹۶ به ۷ تن در سال می رسد که معدن طلای زرشوران بالاترین سهم را دارد.

 

به گزارش پایگاه خبری شهرستان نیشابور و فیروزه             براساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته و با تکمیل طرح‌هایی که برای تولید این فلز گرانبها در حال اجرا است، میزان تولید شمش طلا در ایران به ۷تن خواهد رسید.


از این میزان، ‌۶ تن تنها متعلق به معدن طلای زرشوران تکاب در استان آذربایجان غربی است به طوری که با اجرای طرح توسعه ظرفیت تولید آن با رشد ۲ برابری از ۳ تن فعلی به ۶ تن افزایش می یاید.

همچنین ۷۰۰ کیلوگرم دیگر از رقم تولید مربوط به معادن طلای استان آذربایجان شرقی خواهد بود و تا ۳۰۰ کیلوگرم نیز توسط کارخانه تولید طلا در ارغش نیشابور (استان خراسان رضوی) تولید می شود.

در سال ۹۲ میزان تولید واقعی شمش طلا در ایران به بیش از ۴.۱ تن رسید این در حالی است که تولید شمش این فلز در سال های گذشته با نوسان همراه بود به گونه ای که در برخی از سال ها به رقم یک هزار و ۴۳۲ کیلوگرم رسید. تولیدکنندگان عمده طلا در کشور تا سال ۹۲ معادن موته، ‌ آق دره، ‌ کوه زر، ‌ زر مهر و معدن سرچشمه بودند اما از اواخر سال قبل، معدن طلای زرشوران در مقیاس ۳ تن در سال – به عنوان بزرگ ترین تولیدکننده- پا به عرصه تولید گذاشت.

بر اساس گزارش وب‌سایت داده های معدنی جهان(World Mining Data) از عملکرد سال ۲۰۱۳، کشورهای بلغارستان و لائوس که در محدوده ۷هزار کیلوگرم شمش طلا تولید می کنند در رده ۴۲ و ۴۳ جهانی قرار دارند در حالی که ایران در آن سال در رتبه ۶۸ جهانی ایستاد اما در سال ۲۰۱۴ با افزایش تولید طلا تا مرز ۴هزار و ۱۹۶ کیلوگرم جایگاه بهتری در رتبه بندی جهانی پیدا کرد. از همین رو ایران با تولید ۷هزار کیلوگرم شمش طلا می تواند بیش از ۲۰ پله در جایگاه جهانی صعود کند.

مرجع : مهر
سید متین رضوی بازدید : 200 سه شنبه 30 تیر 1394 نظرات (0)

این مراسم با حضور حقیقی معاون آموزش ابتدایی مدیر کل ، طاهریان مشاور مدیر کل ، قوامی نژاد معاون مدیر کل و مدیر آموزش و آموزش و پرورش شهرستان نیشابور ، مهندس صالحی فرماندار شهرستان فیروزه و جمعی از مدیران ادارات شهرستان مدیران ادرات قطب شهید شوشتری و جمع کثیری از کارکنان آموزش پرورش ، ساعت 10 صبح در محل دفتر مدیر اداره برگزار شد . به گزارش خبرگزاری پانا: در این مراسم ابتدا حجه الاسلام طاهریان مشاور مدیر کل ضمن تشکر از زحمات همکاران آموزش و پرورش شهرستان فیروزه ، موفقیت تیم مذاکره کننده را یک غرور ملی دانست و بر اهمیت دانستن آن تاکید کرد و گفت : به هیچ وجه نباید بگذاریم که این غرور ملی خدشه دار شود
در این مراسم ابتدا حجه الاسلام  طاهریان مشاور مدیر کل ضمن تشکر از زحمات همکاران آموزش و پرورش شهرستان فیروزه ، موفقیت تیم مذاکره کننده را یک غرور ملی دانست و بر اهمیت دانستن آن تاکید کرد و گفت : به هیچ وجه نباید بگذاریم که این غرور ملی خدشه دار شود.
در ادامه مهندس صالحی  ضمن خیر مقدم  و گلایه از تودیع  و  معارفه  بجهت عدم تثبیت مدیران ، عملکرد آموزش و پرورش شهرستان فیروزه را بسیار خوب ارزیابی کردند و آموزش  و پرورش را بعنوان یک  پایگاه تربیت نیروی انسانی عنوان نمودند واز نگاه خوب دکتر حسینی مدیر کل آموز ش و پرورش خراسان رضوی تشکر کردند  و افزود: انصافا برنامه هایی خوبی در دوران مسئولیت  دکتر کلیدری در شهرستان فیروزه  با حمایت اداره کل برگزار شد و ماحاصل آن توسعه همه جانبه شهرستان در زمینه های اموزشی و پرورشی  بوده است .
    سپس  دکتر قوامی نژاد  ضمن تشکر از زحمات همکاران فیروزه ، به موفقیت های علمی ، فرهنگی و قرآنی در شهرستان نیشابور و قطب شهید شوشتری پرداختند و  این موفقیت ها را محصول همدلی و همزبانی دانستند.
در ادامه جلسه دکتر علیرضا کلیدری  ضمن تشکر از حسن توجه  همکاران فیروزه  در یاری رسانی در برنامه های آموزشی و پرورشی در طول 18 ماهه  گذشته ، ازهمیاری فرماندار شهرستان ، شورای معاونین اداره کل ، نمایندگان مردم در مجلس ، و کارکنان آموزش و پرورش شهرستان فیروزه  تشکر نمودند.سپس محسن دهنوی در این مراسم به تدبیر دولت در ایجاد  موج امید  اشاره کرد و از زحمات  مدیر آموزش  و پرورش در طول 18 ماهه گذشته تشکر نمودند.
در پایان حقیقی معاون مدیر کل آموزش و پرورش در ابتدا پیام سلام و خدا قوتی  مدیر کل آموزش و پرورش را ابلاغ نمودند . ایشان موفقیت های این کشور را به جهت منابع ارزشمند نیروی انسانی  دانستند  و آرزوی کشف ذخایر  مختلف  کشور در آینده  را طلب نمودند.  همراهی فرماندار شهرستان فیروزه باعث رشد  و توسعه علمی و آموزشی ، فرهنگی و قرآنی در این شهرستان شده و نیاز به همراهی همه دستگاه هی سطح شهرستان است .موفقیت های آموزش و پرورش محصول همدلی همه ادارات شهرستان است و مختص آموزش و پرورش نیست .. وی به اخلاق مداری در ارتباط با همکاران، دانش امزان و اولیا را در اولویت کار دانستند . سپس در پایان با اهدای لوح و حکم ماموریت جناب آقای محسن دهنوی بعنوان مدیر جدید آموزش و پرروش وابلاغ جنا ب علیرضا کلیدری بعنوان رییس گروه آمزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرروش خراسان  رضوی قرائت  و تقدیم شد. و مراسم  با  اهدای هدایای مدیران ادارات قطب شهید شوشتری و همکاران اداره اموزش و پرورش فیروزه به پایان رسید.

سید متین رضوی بازدید : 245 دوشنبه 29 تیر 1394 نظرات (0)
فرمانده انتظامی نیشابور گفت: نزاع خیابانی سه جوان در این شهرستان به قتل جوان ۲۹ ساله انجامیدسیدحسن حسینی امروز در گفت‌وگو با فارس در نیشابور اظهار کرد: ساعت ۲۳:۴۰ شب گذشته در پی تماس با مرکز ۱۱۰ خبری مبنی بر نزاع در خیابان امامزاده شمالی اعلام شد که بلافاصله ماموران کلانتری ۱۲ جمهوری به محل اعزام شدند. وی ادامه داد: با بررسی مأموران مشخص شد دو برادر با پسر همسایه به دلیل خصومت قبلی و مزاحمت ناشی از کبوترپرانی درگیر شده‌اند که در این درگیری هر سه نفر مجروح و متاسفانه پسر همسایه (ایمان ۲۹ ساله) به علت شدت جراحات وارده و خونریزی در بیمارستان فوت می‌کند. فرمانده انتظامی نیشابور با اشاره به دستگیری دو طرف دیگر عامل نزاع ساعتی پس از نزاع خاطرنشان کرد: این دو برادر متهم به قتل با تشکیل پرونده به مقام قضایی معرفی و تحقیقات برای شناسایی ضارب اصلی ادامه دارد.
سید متین رضوی بازدید : 232 دوشنبه 29 تیر 1394 نظرات (1)

چون به راه و اندیشه همشهریِ دانش‌گستر و اندیشه‌پَرور چامه‌سُرای کدکنی‌مان رویم؛ «این نیشابور، ... فشرده‌ای است از ایران بزرگ ... از یک سوی؛ لگدکوب سُم اسب‌های بیگانه، در ادوار مختلف، و از سوی دیگر؛ همواره حاضر در بستر تاریخ، ... تاریخ این سرزمین را باید از گوشه و کنار کتاب‌های کهنه و سفال‌های عتیق موزه‌های بیگانه و سنگ‌قبرهای شکسته، فراهم آورد؛ چرا که چیزی برای او باقی نگذاشته‌اند و هر چه داشته با فیروزه‌هایش، در غارت شبانه تاتار، گاهی نگین انگشتری زاهدان ریایی شده است و گاهی خورجین اسب روسپیان را آراسته است.برای بازسازی این نیشابور، باید جان کَند ... و هر پاره‌ای ازین موجودیّت را، با هر وسیله‌ای که امکان‌پذیر است، به دست آورد و بررسی کرد و شناخت؛ درست مانند قدحی بلورین از میراثِ نیاکانِ تو که بر سنگ، شکسته است و هر پاره‌ای از آن، در گوشه‌ای افتاده و تو می‌خواهی اجزایِ پراکنده آن قدحِ شکسته را، با کیمیایِ عشق، به هم جوش دهی و آن را از نو بیافرینی. تا این قدح، کامل شود، به تمامِ ذرّاتِ گمشده آن، نیاز داری ...»(1)

 

از نگاه وب‌نوشت کارنامک ریوند؛ «رئونت»(2)، یکی از پاره‌های آن قدح بشکسته است که استاد محمدرضا شفیعی کدکنی، در جایگاه تمثیل، از آن یاد کرده‌اند. از این نگاه و برای این نوآفرینی، بایسته است نه تنها درونمایه‌های «رئونت» را از نبشته‌ها و نشانه‌های برجای مانده از آن‌سوی کهن تاریخ پارسیان، و نسک‌های زبان پهلوی و متون دوره‌های سپسین و ‌کهنه‌نشان‌های برپای در جغرافیای امروز، باز‌جوییم بلکه حتی هر آنچه از شعر و هنر و معنا، بوی و مایه «رئونت» را به همراه دارد بازیافته و باز‌شناسانیم. در این راه، چکامه‌ای نوسروده از بانوی شاعر «سیده نسترن طالب‌زاده» را بازیافتیم که نام آن «فیروزه‌ی رئونت» است، و در دفتر شعر «دامون» ایشان در وبگاه «شعر نو» منتشر شده است.(3) بازخوانی سروده وطن‌دوستانه این بانوی فرهیخته، بهانه‌ای است تا نوبتی دیگر، از «ریوند» و «قلمرو پیروزه‌ای آن» گوییم.

 

درباره نام چکامه «فیروزه‌ی رئونت»؛ که در آن، «فیروزه» با «رئونت»، همنشین و همیار گردیده، گفتنی است که این همنشینی، تنها در میدانگاه چامه‌سُرایی نیست؛ نک در دنیای راستینه و گیتاشناخت نیشاپور ایران‌زمین نیز همتایی، پایدار -از روزگارانِ باستان تا امروزِ روزگاران- دارد. پیش از این، در نوشتار «در قلمرو فیروزه‌ای ایرانشهر؛ رئونت، ریوند و کان فیروزه» به گونه‌ای گسترده، به این همنشینی راستینه و کهن، پرداخته‌ و بر پایه کاوش در نسک‌های تاریخی کهن، بازنمایانده‌ایم که کان پیروزه (=معدن فیروزه) یکی از شناسه‌های سرزمین رئونت است.(4) اما «فیروزه»، در نگاه و پندارها و باورهای ما ایرانیان، از یک سوی؛ با «تیشتر»، ستاره نگهبان آب و سپاهبُد خاوران، پیوند دارد و از سوی دیگر؛ نماد پیروزی و نیک‌فرجامی و روشنی دیده است. فیروزه، در جای جای اساطیر باستانی و ادبیات و عرفان و فرهنگ مردم ایران‌زمین، نقشی درانداخته و معنایی برساخته است. باری، فیروزه و رنگ فیروزه‌ای، در باور ایرانی و بسیار از مردمان جهان، دارای ارزشمندی رازآمیز، مینوی و سپندگانه (تقدّس) ویژه‌ای است چنانکه «جشن تیرگان» که جشن تقدس آب است و در روز سیزدهم تیر برگزار می‌گردیده را می‌توان جشن باستانی پیروزه‌ای ایرانیان خواند.(5)

فیروزه رئونت 

و دیگر؛ «رئونت»، به معنای شکوهنده و تابان و بخشنده دارایی؛ نامی است کهن، که ریشه در ایران مزدیسنایی دارد؛ این نام، در «اوستا» صفت اهورامزدا و برخی از ایزدان و آدمیان است و بیشتر با فرّ‌ه‌مند -برخوردار از فرّه-، همراه می‌گردد.(6) رئونت، همچنین نام کوه و ناحیه و شهری است در بوم نیشابور که در فارسی؛ «رِیوَند» خوانده می‌‎‌شود.(7) در بند ششم «آتش بهرام نیایش» از کتاب دینی زردشتی «اوستا»، بر کوه ریوند، ستایش و نیایش و خشنودی و آفرین گفته شده: «ای آذر اهوره‌مزدا! کوه ریوند مزداآفریده، فرّکیانی مزداآفریده، آذر اهوره‌مزدا، ای آذر اَشَوَن ارتشتاران! ای ایزد نریوسنگ، آذر نافه شهریاری! شما را ستایش و نیایش و خشنودی و آفرین».(8) باری! «ریوند»، در نسک‌های دینی کهن پارسیان، دارای جایگاهی ارجمند و سپند است و این «ریوند»، سرزمین نیشابور را با کهن‌ترین دوران اساطیری و تاریخی‌اش، «پیوند» می‌دهد؛ پیوندی پیوسته و پایدار که در دوران اساطیری و آیینی، با «کوه رئونت» آغاز می‌گردد و در دوران تاریخ‌ورزی و تمدن‌سازی، با نام «ربع ریوند»، «بلوک ریوند» و «دهستان ریوند»(9) شکوه‌افزای روشنای ابرشهر خراسان است.(10)

  

چکامه «فیروزه‌ی رئونت» بانو سیده‌نسترن طالب‌زاده، گویی؛ رویی نیز به تاریخ نشابور دارد، با «بغضی چنین سرکش، از سوهش سالیان» «از پی در پیِ سرخ تاخت‌های موج‌آگین روان» ... این چامه، برداشته‌ای است از سرگذشت «سرزمین مادری» ... اندُه‌‌سرودی، پیشکش «ایران» ... ایران جاودان. نک، باز هم باید گفت که سرگذشت نیشاپور ایران است که «نشابور، نماد جاودانگی ایران‌شهر است.» چنانکه استاد جلال‌الدین کزازی می‌گوید: «نیشابور، بارها آماج تندبادهایی سهمگین بوده است؛ روزگاری با خاک، یکسان شده است؛ اما همواره از میان خاکسترهای خویش، بشکوه و بلند، سر برآورده و بالا برافروخته است. جان نشابور، جان ایران است. اگر روزگاری نشابور از میان برود تو، گویی ایران‌زمین از میان رفته است چون نشابور، نماد جاودانگی ایران‍‌شهر است.»(11) ... اینک، همراه با سپاس فراوان از این بانوی فرهیخته هنرور و آرزوی پیروزی و بهروزی دوچندان برای ایشان، به پیشواز «فیروزه‌ی رئونت» می‌رویم:

 

«فیروزه ی رئونـت»

 

در آرنگ آتش و تازیان
با بغضی چنین سرکش،
از سوهش سالیان

.

.

.

امروز ،،،
تجسد غمبار آناهیـــــد 
در اشک ایزدان تا هنوزها 
جاری نیست؟...در سینه‌ام 
میشکن اینک،
نجیبترین جامِ مسیحاییِ در فغان ...
در عنفوان واژگونه‌ی جنایت هر تاریخ
سرد و سرشک‌نشان! ...
...

در بستر خیس خاک
از پی در پیِ سرخ تاخت‌های موج‌آگین روان
...
و 
طوفان‌های سهمگین هر شریان ...
و شهیق دردناک جهلی عیــــــان!

.

.

.

سوگند به قلم‌های جوشنده‌ی بلند 
سوگند 
سوگند 
به کتابت قدسیان اکتشاف 
بند بند! ... !
به بهت پی شدن مرز آریاییان نژند 
فــــــیروزه‌ی کیان –پژمرده‌ی لبخند!...
خاکستر به خاکستر 
آه به آه 
بر 
سرو ُ
سپیده‌دمانُ
مغرب غم‌انگیزت 
گریسته‌ایم 
سرود جاودان من
سرزمین مـــادری
ایران ...

 

«سیده‌نسترن طالب‌زاده»

- یادداشت‌ها و منابع:

1. ابوعبدااله حاکم نیشابوری، «تاریخ نیشابور»، ترجمه محمد بن حسین خلیفه نیشابوری، مقدمه و تصحیح و تعلیقات محمدرضا شفیعی کدکنی،  تهران: آگه، 1375، ص13.

2. «رئونت» (ra-e-vant) که واژه‌ای به زبان اوستایی است در پارسی میانه تا امروز، «ریوند» (rey-vand) خوانده می‌شود و آن نام کوهستان، ناحیه و شهری در سرزمین نیشابور است. در دنباله متن نوشتار، آگاهی بیشتری از «رئونت»، خواهد آمد.

3. چکامه «فیروزه‌ رئونت» بانو سیده نسترن طالب‌زاده در اینجا در دسترس است.

4. در نوشتار یاد شده، همراه با بازشناسی جغرافیای ناحیه ریوند در سرزمین نیشابور و نشان دادن معدن فیروزه به عنوان یکی از شناسه‌های ریوند، شهر ریوند نیز جانمایی می‌گردد. دریافت نوشتار «در قلمرو فیروزه‌ای ایرانشهر؛ رئونت، ریوند و کان فیروزه».

5. برای آگاهی بیشتر، نگاه کنید به: وحید رویائی، «پیشینه اساطیری فیروزه در ادبیات فارسی»، فصلنامه تاریخ ادبیات، بهار 1389، شماره 64، ص 117-132.

6«یشت‌ها»، تفسیر و تالیف ابراهیم پورداود، تهران: اساطیر، 1377، ص 330.

7. سیدحسین مجتبوی، جواد محقق نیشابوری، حسن نظریان، «فرهنگ جغرافیای تاریخی نیشابور»، نیشابور: دانشگاه آزاد اسلامی، 1392، ص 119-120.

8. «اوستا؛ کهن‌ترین سرودها و متنهای ایرانی»، گزارش و پژوهش جلیل دوستخواه، تهران: مروارید، 1375، ج2، ص606.

9. نگاه کنید به منبع یادشده در یادداشت 7.

10. ابرشهر: نام قدیم نیشابور است. «ابرشهر اساطیری»: کدخدایی ابرشهر را دستان سام (= گرشاسب در ادبیات اوستایی؛ پدر زال و پدر بزرگ رستم)، شکوه بخشید. ابرشهر را ابرنگ‌شهر گویند. دریاچه‌ی سوبر (سوگر) بر سر کوه توس در این شهر قرار دارد. سروش و اردیبهشت در حق شهر، آفرین کرد، بدین روی اسب داری، زیناوندی، ستبرکمانی، پاکیزگی و پیدایی و آرامش و خنیاگری و بلندآوازگی، بر این شهر، بیشتر است. نگاه کنید به: خسرو قلی‌زاده، «فرهنگ اساطیر ایرانی، بر پایه‌ی متون پهلوی»، تهران، شرکت مطالعات نشر کتاب پارسه، 1378، ص 60. «ابرشهر تاریخی»: این نام، برگرفته از عشاير «اپرني» از اقوام داهه در سرزمین پارت (پرثو) است. برخی این نام را به مفهوم شهر بالاي هخامنشيان، يا شهرباني بالاي سلوكيان دانسته‌اند. ابرشهر، در دوران اشكاني، رونقي فراوان يافت و در روزگار ساسانيان، منطقه‌اي شناخته شده بود. در سده‌هاي نخستين اسلامي، ابرشهر در كنار نيشابور به عنوان نام حضور دارد، تا اين كه به تدريج، از سده‌هاي چهارم و پنجم هجري، نيشابور، يكسر به جاي ابرشهر مي‌نشيند. برای آگاهی بیشتر، نگاه کنید به: نعمتی، بهزاد، «ابرشهر، نیشابور»، مجله خراسان‌پژوهی، سال اول، ش 2، ص 191-196؛ سیدحسین مجتبوی، جواد محقق نیشابوری، حسن نظریان، «فرهنگ جغرافیای تاریخی نیشابور»، نیشابور: دانشگاه آزاد اسلامی، 1392، ص 78-80.

11. میرجلال‌الدین کزازی، «هفت شهر عشق»، به اهتمام هادی تکبیری، انتشارات واژگان خرد، 1383، ص49.

کارنامک ریوند

سید متین رضوی بازدید : 127 دوشنبه 29 تیر 1394 نظرات (0)

احمد همت آبادي مديرعامل انجمن حمايت از زندانيان نيشابور اظهار کرد:جشن گلريزان ويژه آزادسازي زندانيان نيازمند و آبرومند جرائم غيرعمد و محکومان مالي همه ساله در نيشابور برگزار مي‌شود و امسال هم مردم خير و نيک‌انديش نيشابور در مراسم جشن گلريزان مبلغ 193 ميليون تومان کمک کردند.

وي گفت انجمن حمايت از زندانيان نيشابور يکي از مراکز موفق در کشور است که در سال گذشته 11 محکوم به اعدام و 75 زنداني در نيشابور آزاد شدند.

مديرعامل انجمن حمايت از زندانيان نيشابور مبلغ بدهي زندانيان سال گذشته را حدود 25 ميليارد ريال عنوان کرد و افزود: از اين مبلغ نزديک به 5 ميليارد ريال آن توسط شکات زندانيان بخشيده شد و همچنين بيش از 284 ميليون ريال کمک بلاعوض انجمن بوده و مابقي آن توسط ستاد ديه استان و تسهيلات بانکي زندانيان پرداخت شده است.

همت‌آبادي از نکات برجسته جشن گلريزان امسال را اهداي دو تابلو توسط دو هنرمند عنوان کرد و گفت: در يک مزايده دو نيکوکار به نام‌هاي خانم منتظري و آقاي جلال آبادي به مبلغ 75 ميليون ريال به نفع خانواده‌هاي نيازمند کمک کردند، همچنين هزينه دو سفر کربلا توسط فرماندار نيشابور به پدر و مادر يک مقتول که از اعدام شاکي خود گذشت کردند اهدا شد.

سید متین رضوی بازدید : 218 یکشنبه 28 تیر 1394 نظرات (0)
خراسان رضوی در زمینه سرمایه گذاری خرد خارجی مقام اول را در کشور دارد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مدیر اجرایی مرکز خدمات سرمایه گذاری خراسان رضوی گفت: از ابتدای امسال ۱۵۰ مجوز سرمایه گذاری خارجی در استان صادر شده است که از نظر تعداد با دومین استان کشور در این زمینه(تهران) فاصله زیادی داردشهابی افزود: هم اکنون مقدمات صدور مجوز سرمایه گذاری برای سه طرح مهم گردشگری، حمل و نقل بین المللی و صنعتی با ارزش سرمایه بیش از پنج میلیون دلار در خراسان رضوی فراهم شده است. او گفت: خراسان رضوی به لحاظ ثبت شرکت های جدید هم وضع خوبی در کشور دارد به طوری که در یکسال و نیم گذشته ۶۰۰ شرکت خارجی در استان ثبت شده است که ۴۰ درصد از این شرکت ها کویتی و عربستانی هستند. مدیر اجرایی مرکز خدمات سرمایه گذاری خراسان رضوی با بیان این که حداقل رقم سرمایه گذاری برای شرکتهای خارجی یک میلیون دلارو برای اشخاص حقیقی ۳۰۰ هزار دلار است اظهار کرد: تاکنون بیش از ۱۶۴ میلیون دلارسرمایه گذاری خارجی جذب استان خراسان رضوی شده است. شهابی افزود: شهرستان های مشهد، طرقبه و شاندیز و نیشابور به ترتیب بالاترین جایگاه را در جذب سرمایه گذاری خارجی دارند.
سید متین رضوی بازدید : 173 شنبه 27 تیر 1394 نظرات (0)

نیشابور در سال 20 مرداد 1389 همزمان با هفته دولت دارای پارک طبیعی حیات وحش شد که در آن زمان این پارک دارای اتاق صدا و سیما ، رستوران ، سویت ، سالن ویژه کنفرانس ، موزه فیلسوف شناسی و ... این پارک دریاچه مصنوعی دارد که با بستن مسیر آب رودخانه ی "چخن" داخل دره، دریاچه ی مصنوعی با وسعت 2.5 هکتار ایجاد گردیده در اطراف دریاچه، آلاچیق ها و سکوهای نصب چادر مسافرتی برای استراحت ساخته شده است.   که امروز به علت بی توجهی  گسترده مسئولین این دریاچه خشکیده است .
از جاذبه های این منطقه می توان به باغ پرندگان که می توان ، قرقاول، انواع مرغ شاخدار،‌ قو، پلیکان، انواع غازها و اردک و کبک و ...نام برد ، زیستگاه پرورش پستاندارن گیاهخوار 28 هکتار محیط زندگی طبیعی آهو، قوچ، کل، بز، میش، گوزن و ... می باشد ، موزه ی مارهای زنده ی سمی تنها موزه ی مارهای زنده ی سمی در ایران است با 40 مار سمی در 8 گونه ی مختلف از انواع افعی، کبری، شاخدار، مارآتشی، شتری، بزمچه (بزغاله مار) و ... که امروز این مجموعه ای بزرگ که در استان و همینطور کشور نظیر ندارد در گوشه ای رها شده است .

        

 

       

 

سید متین رضوی بازدید : 247 شنبه 27 تیر 1394 نظرات (0)

یه گزارش خبرگزاری پانا . ابوالحسن حقیقی با بیان این مطلب ، گفت : نیشابورعلاوه برداشتن پتانسل بسیار بالا در مباحث فضا ، امکانات و کمیت در ابعاد مختلف ، بارها و بارها ثابت نموده است که می تواند این گونه همایش ها را با مدیریت ، برنامه ریزی و استفاده از خرد جمعی به بهترین شکل و شیوه ی ممکن و با کیفیت مطلوب به سرانجام مقصود برساند .

 

 

وی این همایش را بسیار مهم دانست و گفت : این گردهمایی که طبق برنامه ی پیش بینی شده در روز 25 لغایت 27 مرداد ماه (به مدت سه روز ) برگزار خواهد شد، فرصت مغتنمی است تا توانمندی های این شهرستان و ادارات آموزش و پرورش قطب شهید شوشتری ( نیشابور ، فیروزه ، زبرخان ، میان جلگه و سرولایت ) را از طرق مختلف از جمله ؛ برپایی نمایشگاه بزرگ در حاشیه ی گردهمایی از دست سازه های معلم ساخته ، ارائه ی تجربیات برتر معلمان چند پایه ی این شهرستان ، ارائه ی کتب جدید و برتر ، مقالات و پژوهش های جدید با موضوع کلاس های چند پایه و کامپیوتر ، آموزش نرم افزار ، ارائه ی بسته های آموزشی و نو آوری ، راه اندازی کارگاه وبلاگ نویسی و چند رسانه ای در محل افتتاحیه همایش و ... نشان داده شود .

 

 

معاون مدیر کل در ادامه ضمن قرائت چارت تشکیلاتی کمیته های مختلف اجرایی در این گردهمایی و دستورالعمل مرتبط با همایش ، استفاده از دانشجو معلمان دانشگاه پردیس فرهنگیان در اجرای برنامه ها ، ثبت و ضبط کامل کارگاه هاو برنامه های مختلف این همایش ، حضور بیش از 400 آموزگار چند پایه ی این شهرستان و قطب شهید شوشتری در برنامه ها با کد ضمن خدمت کشوری ، تقسیم منظم کارها و برنامه ریزی دقیق در تمامی سطوح همایش و ... را مورد تاکید قرار داد .

 

 

معاون مدیر کل و مدیر آموزش و پرورش نیشابور نیز ، ضمن اظهار خرسندی از حسن انتخاب نیشابور به عنوان میزبان این همایش بزرگ کشوری ، تصریح نمود : انجام برنامه ها و کارهای خلاقانه ، بالابردن فعالیت های حاشیه ای و نمایشگاهی در جهت  افزایش برد شهرستانی در سطح کشور ، افتتاح چهار پروژه ی وکیلی و پنج پروژه ی دولتی در این زمان ، امضای ساخت تفاهم نامه ی 20 آموزشگاه توسط خیر نیک اندیش ، مهندس عبدالرضا وکیلی در حاشیه ی همایش ، حساس نمودن مدیران شهرستان نسبت به این همایش کشوری و حضور یکپارچه ی اعضای شورای اداری شهرستان در این گردهمایی ، تلاش در جهت جذب تمامی تجربیات برتر کشور در کلاس های چند پایه در این دوره ی آموزشی و مهم و تبدیل معلمان نیشابور به ستارگان آموزشی در این حوزه ، تهیه ویژه نامه ی گردهمایی ، افزایش تمام و کمال کیفیت و غنای این برنامه ، ورود همه جانبه ی  نشریات ملی و محلی و خبرنگاران به این همایش ، تحقیق در باب تجارب کلاس های چند پایه در کشورهای اروپایی و ارائه ی آن در این گردهمایی و برنامه هایی از این قبیل را در دستور کار خود قرار داده ایم .

 

سیدجواد قوامی نژاد در پایان خاطرنشان ساخت : در صورت امکان سایت ویژه ی این همایش با عنوان «گردهمایی رهبران آموزشی به عنوان بهترین نقش معلم در کلاس های چند پایه » به زودی راه اندازی خواهد شد و کمیته ها در این شهرستان در جهت برپایی این همایش کشوری در بالاترین سطح ممکن فعالیت خود را آغاز نموده اند .


سید متین رضوی بازدید : 200 شنبه 27 تیر 1394 نظرات (0)

هر چند دیگران «ابرشهر» می خوانندش و دروازه ی ورودی شرقی ایران به حساب می آمد و در دولت محمود، عنوان«منطقه ی ویژه ی بین المللی گردش گری!!» به عناوین بالا بلندش! افزوده شد؛ اما در واقع باید آن را روستایی بزرگ دانست که در طول ۳۰ سال گذشته فقط بر طول و عرض جغرافیایی اش افزوده شده و طبیعت زیبایش بیش از پیش تخریب شده است. نیشابور را می گویم! همان شهری که خیامش را در بیش از یکصدو بیست کشور دنیا با رباعیات و فلسفه ی زندگیش می شناسند و می ستایند.اما دریغ و درد از زادگاهش که به دلایل گفته و نا گفته! نشانِ زیادی از مدنیّت، شهرنشینی و اندیشه ی خیامی ندارد!.http://www.khayyamnameh.ir/wp-content/uploads/2013/12/112x150xmehrdad-112x150.png.pagespeed.ic.wHBs8ocwlw.jpg

ضمن احترام به همه ی کسانی که به اندازه ی «وُسعِ»خود برای «نیشابور» و «نیشابوریان» زحمت کشیده و می کشند؛ باید اذعان نمود علی رغم همه ی استعدادهای انسانی،اقتصادی،فرهنگی و تاریخی و جغرافیایی نهفته و یا «رانده شده»از این شهر! امروزه نیشابور، شهری بی سر و ته!است که در سایه تنگ نظری، سوء مدیریت ،حاکمیت فرصت طلبان و تفکرات ایلی و طایفه ای و ادامه ی جنگ های حیدری نعمتیِ «یکه سالارانِ تمامیت خواه» که خواسته و ناخواسته «حیاتِ» خود را در«مماتِ» نیشابور و نیشابوریان جستجو کرده و می کنند؛ اثر چندانی از آن چه در وصف این شهر جاودانه در متون تاریخی و ادبی آمده است؛ ندارد و اگر در بر «همین پاشنه» بچرخد دیگر نه از« تاک» نشانی خواهد ماند و نه از«تاک نشان».

خیام نامه بر اساس رسالت حرفه ای و برای آگاهی «دغدغه داران»کهن شهر، تلاش کرده، می کند و خواهد کرد تا با نگاهی آسیب شناسانه، وضعیت امروز نیشابور را از زوایای مختلف مورد کنکاش و بررسی قرار دهد تا شاید آنان که«دستشان»می رسد برای احیای جایگاه نیشابور در «ایران بزرگ » اندیشه ای کنند.

با توجه به فراغتی که حاصل شد تصمیم گرفتم تجاربی راکه درمسافرت های نوروزی سالیان گذشته در شهرهای مختلف به دست آورده بودم را با آن چه در زادگاهم «نیشابور»در جریان بود به صورت عینی مقایسه کنم. به همین دلیل لازم شد تا از منظر یک مسافر تازه وارد به شهرم بنگرم بنا بر این عصر جمعه ۲۹ اسفند ماه از دروازه ی جنوب غرب وارد شدم…..

استقبال نیشابور از مسافران

مسافرانی که از جاده ی سبزوار که به محدوده ی «منطقه ی ویژه ی بین المللی گردشگری» یا همان نیشابورخودمان وارد می شوند به جز «بنر» خوش آمدگویی نصب شده از طرف ستاد اسکان فرهنگیان، پارچه نوشته ی«فقیرانه» ی آویزان شده بر پایه های تابلو تبلیغاتی! از جانب دانشگاه فرهنگیان و البته «پُل نوشته» ی (خوشآمد گویی نصب شده بر روی بتن های افقی پل دولت آباد)شهرداری؛ چیزی دستگیرشان نمی شود و بر دروازه ی شهری وارد می شوند که در نگاه اول بیشتر به «بیغوله ای» می ماند که نه تناسبی با الفبای «مدنیت» و «شهرسازی »دارد و نه نشانی از«سفال ابرشهر»«فرهنگ و اندیشه ی خیام و عطار»«ریواس» و «فیروزه»ی جهانی اش.

معدودمسافرانی که آوازه ی نیشابورِ قرون نخستین اسلامی را شنیده اند «حیران»از این وضعیت نه«راهنمایی»می یابند که یاریگرشان در انتخاب مسیر باشد و نه «جذابیتی»می بینند که قدری از سرعت «اسب سرکششان»بکاهند تا شاید«رهگذری»نمایی از نیشابور را برایشان ترسیم کند. میهمانان در ادامه ی مسیربه دو گروه تقسیم می شوند:

الف: اکثریتی از مسیر کمربندی شمالی ادامه ی مسیر می دهند که پس از دو دهه،نه تنها هیچ گونه فضاسازی برای آن انجام نگرفته که در حاشیه ی این مسیر از جان آدمی زاد تا شیر مرغ و هر گونه «آشغال» چشم مسافران را می نوازد تا سمفونی «بی سر انجامی» با رسیدن به «خرابه»ی تقاطع باغ رود شهر کامل تر شود. (قرار بود این طرح در اسفند ماه ۱۳۹۳به بهره برداری برسدتا شاید نمادی برای نیشابور« مدرن» باشد؛اما«آدم های کوچک»که توان «ساختن شهر»را نخواهند داشت با اشکال تراشی و بهانه جویی های بی سرانجام؛ فقط افتتاح آن را به تاخیر انداختند) در شِبه میدانِ باغ رود؛ مسئولین محترم در نهایت کج سلیقگی راهنمایان نوروزی را در نقطه ای کور مستقر کرده اند که تنها نتیجه ی آن عدم رغبت مسافران عبوری، برای توقف و پرس و جو در باره ی شهر خیام است.تنها عمارت! ساخته شده ی دولت پیشین در این منطقه هم که برای راهنمایی مسافران در نظر گرفته شده بود شاید از سر ناچاری به مرکزی برای فروش سوغات! تبدیل شده است.این گروه از مسافران عمدتا مستقیم از نیشابور خارج شده و به طرف مشهد ادامه ی مسیر می دهند.

ب:اقلیتی از مسافران عاشق نیشابوردر جستجوی معشوقه ی خویش از کمربندی! وارد شهر می شوند که چشم تان روز بد نبیند؛این قسمت که اتفاقا هنوز جزو شهر نشده است وضع اسف باری دارد:

۱-بیابان منطقه ی فیض آباد و اطراف کمربندی پر است از لاستیک و اتاق های های فرسوده کامیون،دست اندازهای فراوان،نخاله های بنایی و آشغال، پیاده روهای فاقد جدول ، وجود تعمیرگاه های متعدد وسایل نقلیه ی سنگین که چهره ی آن را زننده و کثیف نموده است و قبرستانی که از ۳۰ سال قبل! در دل منطقه ی مسکونی  تجاری واقع شده و هیچ سامانی ندارد و چشم عابران را می نوازد تا شاید «مرگ»از یادشان نرود.

۲-خرابی آسفالت در محدودی شهری، گاری های متعدد رها شده ی دست فروشان،وسایل نقلیه ی راه سازی که همه ی سال در حاشیه ی میدان صنعت پارک شده اند و نابسامانی مبلمان شهری، در ادامه ی مسیر چنان زشت و بد ترکیب است که کمتر مسافری تصور ورود به شهر نیشابور را دارد و بسیاری را تصور بر این است که اینجا فقط«روستایی بزرگ» است.

۳-داخل شهر تقریبا هیچ اثری از کوچه باغ های مثال زدنی نیشابور نیست و معدود باغ های باقی مانده در سایه ی لطف، عنایت و برنامه ریزی مدیران معزز دچار مرگ تدریجی درختان چند ده ساله شده اند

و هیچ کس هم به فکر «حراست» از آن ها نیست.شاید منتظرند تا عمارت هایی با نمای«کامپوزیت»از آن ها برآید.

۴- وضع «خیام»«عطار»«شایاخ»و سایر اماکن تاریخی و فرهنگی هم که روشن است وکماکان مانند ۳۰سال پیش اداره می شوند.«نا به سامان»و «بی برنامه»و باید گفت:«سال به سال دریغ از پارسال».

وضع زیر گذر خیام هم که مخصوصا با یک بارندگی «اکشن»و دیدنی است.

۵- مسئولین محترم شهرداری برای ساخت و نصب«اِلِمان های»نوروزی زحمت بسیار کشیده اند اما به نظر می رسد این «نمادها» که گویا باید معرف فرهنگ ،تمدن و تاریخ شهر باشند از این مهم تهی و بار معنایی لازم را ندارند.

۶-نیشابور «چشم انداز»و «مبلمان»شهری نابسامانی دارد از جمله به دلیل عدم وجود «الگوی»علمی تعیین شده در نماسازی شهری به ویژه در خیابان های اصلی ، تابلو های نصب شده ی گوناگون اماکن و دیوار نویسی های غیر اصولی؛ چشم انداز مناسبی به ویژه برای تازه واردها به این شهر وجود ندارد.

۷-خدایش بیامرزد «خالق مسجد چوبی» را که با همتی بلند بنای حرکتی ماندگار را در نیشابور گذاشت و هر ساله تعداد زیادی مسافر سراغ آن را می گیرند. متاسفانه به دلایل گو ناگون این مجموعه ی جذاب دچار مشکل شده است و گویا در سایه ی کم توجهی در حال از بین رفتن است.

۸-معدود مسافرانی که خوسته اند و یا ناچار شده اند شبی را در نیشابور بگذرانند در نبود«هتل»و مسافرخانه ! به خانه های معلم و مدارس پناه برده اند که در این بی سامانی ازسامانی برخوردار بودند و باید از ساعیان و بانیان آن تقدیر نمود.

۹- چند صباحی است فرماندار دولت «تدبیر»در حال مستقر شدن است .اما ظاهرا برخی مسئولین شهر به همان بی سامانی های «دولتین محمود»عادت کرده اند! از جمله صبح روز یکم فروردین با مشاهده ی صف طولانی خودروهای عمدتا مسافر، در جایگاه«شرکت نفت»؛وقتی سراغ علت رفتم،پی بردم که مدیران محترم پخش فراورده های نفتی نیشابور به دلیل «کمبود»نیرو،چند تلمبه را خاموش کرده اند و مردم در صف مانده اند.به مدیر شرکت نفت که از قضا در محل کار حضور داشتند سخت اعتراض کردم! ایشان قول رفع مشکل را داد اما تا به آقای فرماندار متوسل نشدم و ایشان هم به جد پی گیری نکردند مشکل حل نشد. این هم گوشه ای از میهمان نوازی و استقبال از مسافران نوروزی .

چه باید کرد؟

در این نوشتار تلاش شد تا برخی کاستی های «ابر شهر» در استقبال از «توریست های ملی» بیان شود به نظر می رسد فارغ از لزوم توجه به «شایسته سالاری» به عنوان رکن اصلی توسعه و پیشرفت هر جامعه ی انسانی،ارایه برخی از راه حل ها میتواند تکمیل کننده این گزارش باشد.

۱- ستاد استقبال از مسافران در ابتدای ورودی نیشابور(قبل از پل دولت آباد) مستقر شود.

۲- پیشنهاد می شود اعضای شورای شهر و شهرداری به جای سفر به «چین و ماچین»و کیش و کشتی سواری!؛ به همین سبزوار،اسفراین(که در روزگاری نه چندان دور جزو نیشابور بودند)و یا جیرفت که دارای شباهت های فراوانی با شهر ماست،سفر کنند تا مقداری با چگونگی استقبال از مسافرین، گسترش فضای سبز و توسعه ی شهری و …آشنا شوند.

۳- شهرداری و شورای شهر با اولویت بندی نیازها و مدیریت منابع به جای پرداختن به امور غیر ضرور نظیر «ورزش محلات» و «شب فرهنگی نیشابور»و صرف هزینه های میلیاردی! ورودی و خروجی های نیشابور از جمله «پل دولت آباد» را سامان بخشند و امکانات و جذابیت های لازم برای «توقف بیشتر»مسافران ودر نتیجه ایجاد درآمد و ثروت برای شهر را فراهم آورند.

۴- مسئولین محترم ضمن توجه به وضعیت آزاد راه«حرم تا حرم»و تلاش برای جلوگیری از تضییع حق نیشابور، تکلیف کمربندی شمالی را هم هرچه زودتر تعیین کنند.ایجاد چشم انداز جذاب و احداث فضای مناسب برای توقف موقت مسافران در این مسیرگام مهمی برای جذب مسافران است.

۵-فعالیت جدی تر «ستاد نوروزی»مرکب از مدیران شهرستان می تواند به ایجاد هماهنگی بیشتر برای استقبال از میهمانان کمک کند.

۶-شهرداری با تعریف الگوی «علمی خاص» برای نمای اماکن خیابان های اصلی ،سامان دهی تابلوهای تبلیغاتی و جلوگیری از دیوار نویسی ها ؛می تواند چشم انداز زیبا و جذابی را برای شهر ایجاد نماید.

۷-منطقه ی فیض آباد به عنوان گلوگاه ورودی نیشابور از سمت غرب باید با الزام صاحبان تعمیرگاه ها به رعایت اصول اولیه ی زیست و مبلمان شهری ،اصلاح پیاده روها و آسفالت معابر؛در یک برنامه ی تعریف شده باید سامان دهی شود.انتقال وسایل نقلیه ی سنگین و را ه سازی پارک شده در مسیر خیابان های این منطقه،جمع آوری زباله ها و لاستیک های فرسوده، الزام صاحبان کارگاه ها به انتقال ضایعات از دیگر نکات مهم به نظر می آید.

۸-شهرداری با جلوگیری از تغییر کاربری و خرید باغ های قدیمی شهر و تبدیل آن ها به «باغ ایرانی» می تواند ضمن احیای خاطره ی کوچه باغ های نیشابور، گردشگران زیادی را جذب نماید.به راستی فکر کرده ایم«هشت بهشت»اصفهان جز مدیریت و برنامه ریزیچه دارد که باغ های خیابان سعیدی،کوچه ی واعظی،منوچهری شمالی و امین اسلامی نیشابور ندارند؟

۹-به دلیل نزدیکی به مشهد می توان با راه اندازی قطار سریع السیرو جذب سرمایه های بخش خصوصی ،در دامنه ی بینالود،مراکز و حتی شهرک های توریستی احداث نمود.

۱۰-با هماهنگی و حمایت از مالک و یا مالکان مسجد چوبی،می توان این مجموعه را به یک تفرجگاه شایسته تبدیل نمود.

۱۱-همکاری شهرداری با میراث فرهنگی برای ساماندهی مجموعه ی «خیام،آرامگاه یغما،عطار،آرامگاه مشاهیر و شادیاخ»و احداث یک «باغ ایرانی»در این محدوده می تواند گام تاریخی و مهمی برای احیای «ابرشهر»باشد.

چنین باد

خیام نامه

سید متین رضوی بازدید : 185 شنبه 27 تیر 1394 نظرات (0)
با سمه تعالی
بگذشت مه روزه ، عید آمد و عید آمد*** بگذشت شب هجران، معشوق پدید آمد
جان از تن آلوده، هم پاک به پاکی رفت ***هرچند چو خورشیدی بر پاک و پلید آمد
از لذت جام تو دل مانده به دام تو ***جان نیز چو واقف شد، او نیز دوید آمد
باغ از دی نامحرم سه ماه نمی زد دم ***بر بوی بهار تو، از غیب رسید آمد
عید فطر نماد نزدیکی دلهای مسلمین است (مقام معظم رهبری)
رمضان ،ماه ارتزاق ازخوان گسترده الهی ،ماه تواضع و خشوع،ماه شهادت حق در محراب حق،ماه نزول بهترین راهنما ودستور زندگی و بندگی ،به پایان رسید.
خوشا بحال آنانکه پاسخ فریاد های عاشقانه العفو خود را درشب های سراسر رحمت قدراز درگاه ایزد منان گرفتند و خوشا به سعادت آنهایی که درمیدان خود سازی و همدلی در این ماه عزیز،گوی سبقت را ربودند و به ظفرعظیم دست یافتند.
همشهریان عزیز،
عید فطر،روز دریافت عیدی یک ماه عبادت از درگاه عبودیت است.روزایجاد وفاق وهمدلی است .روزبه کرسی نشاندن عبارت زیبای (همه با هم ، برای هم )است .وبه فرموده ولی نعمت ما خراسانی ها ،حضرت علی بن موسی الرضا (ع)که فرمود:((همانا روز فطر، عید قرار داده شده تا برای مسلمانان روز اجتماعی باشد که در آن روز گرد هم آیند و عشق و محبت خود به خداوند را ابراز کنند و به خاطر منّتی که بر آنان نهاده است، او را ستایش کنند، پس روز عید و روز گردهم آیی و روز افطار، روز زکات، روز گرایش به یکدیگر و روز تضرّع به پیشگاه حق تعالی است)).
اینجانب به نمایندگی از تمامی خدمتگزاران مردم عزیزدر شهرداری نیشابور فرا رسیدن عید فطر را به عموم نیشابوریان عزیز تبریک می گویم وامیدوارم درسالی که مزین به همدلی وهمزبانی است بااتحادوهمدلی شهرهمیشه سرافرازمان،نیشابور عزیزرابه سمت سازندگی بیشتر هدایت کنیم .
للّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُکَ خَیْرَ ما سَئَلَکَ مِنْهُ عِبادُکَ الصّالِحُونَ وَاَعُوذُ بِکَ مِمَّا اسْتَعاذَ مِنْهُ عِبادُکَ الْصّالِحُونَ
سید عباس حسینی
شهردار نیشابور
عید فطر ۱۳۹۴
سید متین رضوی بازدید : 181 جمعه 26 تیر 1394 نظرات (0)

قهرمانی تیم فوتسال شهدای روستای بزقوچان در مسابقات رمضان شهرستان فیروزه

تیم فوتسال شهدای روستای بزقوچان از توابع بخش مرکزی شب گذشته ( سه شنبه ۲۳ تیرماه ۱۳۹۴) با پیروزی بر تیم محراب گرافیک شهر فیروزه به عنوان قهرمانی مسابقات امسال جام رمضان شهرستان فیروزه دست یافت.

در مسابقات امسال ۱۱ تیم از شهر ها و روستاهای شهرستان فیروزه شرکت داشتند . تیم قارچ مرواید روستای علی آباد طاغنکوه نیز موفق به کسب رتبه سوم این مسابقات شد. 

این مسابقات از اول تیرماه آغاز شده بود و و پس از برگزاری 32 بازی در 23 تیرماه به پایان رسید.

معاون فرماندار شهرستان فیروزه ، بخشدار مرکزی ، رئیس اداره ورزش و جوانان ، اعضای شورای اسلامی شهر فیروزه و جمع کثیری از علاقمندان به ورزش باری فینال را در سال ورزشی پوریای ولی شهر فیروزه به تماشا نشستند.

اهدای جوایز و کاپ تیم های قهرمان با حضور مسولان در پایان برگزار شد.

 

 

سید متین رضوی بازدید : 183 جمعه 26 تیر 1394 نظرات (0)

مراسم با شکوه شبی با قرآن با حضور قاریان ممتاز استانی و کشوری در روستای معدن سفلی برگزار شد.

در این مراسم که فرماندار شهرستان فیروزه ،بخشدار مرکزی شهرستان فیروزه و جمع کثیری از اهالی روستای معدن سفلی حضور داشتند ، اعضای گروه قرآنی سلسله الذهب نیشابور به اجرای تلاوت قرائت مجلسی قرآن و اجرای تواشیح و مداحی پرداخت.

سید متین رضوی بازدید : 143 جمعه 26 تیر 1394 نظرات (0)

امام جمعه موقت نیشابور گفت:صبر و مقاومت ملت ایران نتیجه داد و تحریم ها را در هم شکست.

به گزارش خبرنگار عطارنیوز،حجت الاسلام رجبعلی سلامی ظهر امروز در خطبه های عبادی سیاسی نماز جمعه نیشابور ضمن سفارش به رعایت تقوای الهی اظهار داشت:صبر و مقاومت ملت ایران نتیجه داد و تحریم ها را در هم شکست.
وی با بیان اینکه امروز رییس جمهور آمریکا اذعان می کند،تحریم ها دیگر اثری ندارد،تصریح کرد:این صبر و استقامت شما ملت بود که دشمن را به اعتراف وادار کرد.
وی با تشکر از تیم مذاکره کننده و تلاش های آنها افزود:نقش مقام معظم رهبری در این بین خیلی تاثیر گذار بود و ایشان با رهنمودهای خود و تعیین خطوط قرمز دشمن را در دست یابی به اهدافش ناکام گذاشتند.
امام جمعه موقت نیشابور با بیان اینکه این هنوز یک بیانیه مشترک است،خاطرنشان کرد:۴ الی ۵ ماه طول می کشد تا این توافق به نتیجه برسد و روند عادی خود را طی کند.
وی ادامه داد:این بیانیه باید به عنوان یک سند رسمی در شورای امنیت ملی به ثبت برسد و بعد از آن قطعنامه ای که در شورای امنیت صادر شود و ۶ قطعنامه قبلی را حذف کند.
سلامی اضافه کرد:ایران باید از فصل هفتم منشور شورای امنیت خارج شود که این یک پیروزی خیلی بزرگ است،فصل هفتم راجب کشورهایی است که می گویند امنیت جهانی را به خطر انداخته است و جمهوری اسلامی از این فصل خارج شد و خود شورای امنیت فعالیت صلح آمیز هسته ای ما را به رسمیت می شناسند که این دستاورد بزرگی است.
وی افزود:اگر قطعنامه دستاورد دیگری جز این برای ما نداشت همین خیلی مهم بود.
امام جمعه موقت نیشابور با بیان اینکه هنوز چالش‌هایی مثل کنگره آمریکا را داریم،خاطرنشان کرد:هنوز گرفتن جشن ملی خیلی زود است و باید بگذاریم این مراحل سپری شود و بعد به توافق نهایی و اقدام مشترک برسد.
وی با اشاره به دستاوردهای توافق خاطرنشان کرد:تثبیت موقعیت بین المللی ایران،خط بطلان بر پروژه ایران هراسی و افزایش قدرت جبهه مقاومت در منطقه از جمله دستاوردهای این توافق بود.
سلامی گفت:امروز دنیا ایران را به عنوان یک کشور هسته ای می شناسد که این نتیجه مقاومت در برابر تحریم های ظالمانه و زیاده خواهی ها است.

سید متین رضوی بازدید : 140 جمعه 26 تیر 1394 نظرات (0)

سومین جلسه مرکز سومین جلسه مرکز جذب در ساعت ۸ صبح مورخه ۹۴/۰۴/۲۵ در محل مرکز جذب و خدمات سرمایه گذاری شهرستان با حضور جناب آقای دکتر مظفری، معاون استاندار و فرماندار محترم شهرستان،  و ریاست مرکز به همراه مدیران و معاونان و کارشناسان ذی ربط ادارات جهاد کشاورزی، صنعت معدن و تجارت، منابع طبیعی، برق، گاز، امور آب، محیط زیست، آب و فاضلاب، میراث فرهنگی، راه و شهرسازی و شهرک صنعتی خیام در راستای اهداف سرمایه گذاری شهرستان برگزار گردید.

photo_2015-07-17_13-24-58

photo_2015-07-17_13-24-40

 

photo_2015-07-17_13-30-12


 

سید متین رضوی بازدید : 278 پنجشنبه 25 تیر 1394 نظرات (0)

پس از انتصاب علی جدی عضو مستعفی و غیر بومی شورای شهر به سمت معاونت اقتصادی شهردار، و بررسی افکار عمومی توسط مهندس حسینی شهردار نیشابور،تصمیم بر استعفای آقای جدی گرفته شد.

پس از این تصمیم قاطعانه شهردار،برخی افراد با اهداف خاص سعی بر نشان دادن فضای ساختگی دارند مبنی براینکه آقای جدی با حمایت اعضای شورای شهر به این سمت منصوب شده است وآقای شهردار با این تصمیم درابتدای کار خود را با شورا درگیرخواهد کرد .
بر همین اساس خبرنگار ندای نیشابور به سراغ برخی از اعضا شورای اسلامی رفت و نظرات آنها را جویا شد که در ادامه این نظرات آمده است .
********
صالح آبادی: طبق قانون هیچ کس را به شهردار نمی توانیم تحمیل کنیم/شهرداربهتر است انتصابات خود را با بررسی فضای شهرستان انجام دهد
محمد رضا صالح آبادی رییس شورای شهر نیشابوردر پاسخ به سوال خبرنگار ما می گوید : طبق قانون اعضای شورا هیچ کس را نمی توانند به شهردار تحمیل کنند نه در انتصاب نه در عزل. و شهردار محترم هم بهتر است که با بررسی فضای شهرستان انتصابات را انجام دهد .وی در ادامه در رابطه با ماجرای آقای جدی ضمن تکذیب هرگونه تحمیل به آقای شهردار افزود:در این رابطه هیچ گونه تحمیل در کار نبوده است و اقای مهندس حسینی طبق قانون مختاراست که اطرافیان خود را منصوب و یا عزل نماید.
*******
سکاکی: به شهردار قول دادیم که در انتصابات دخالت نمی کنیم .
ثمانه سکاکی نایب رییس شورا نیز می گوید : بعد از معارفه اقای مهندس حسینی به آقای شهردار قول دادیم که فقط به نتیجه عملکرد ایشان نگاه کنیم و به ایشان نمره بدهیم نه به انتصابات.خانم سکاکی ضمن تکذیب هرگونه حمایت از انتصاب آقای جدی افزود:نه در این مورد بلکه در هیچ موردی ما قصد نداریم نیرویی به ایشان تحمیل کنیم و مهم برای ما عملکرد نهایی شهردار است. وی در ادامه گفت : ازانتصابات سیاسی که منافع مردم را به خطر بیاندازد حمایت نمی کنم
*******
صادقی: اگر فردی را به شهردار تحمیل کنیم باید زبان انتقاد و چشم نظارتی خود را ببندیم.
محمد کاظم صادقی عضو دیگر شورا نیز گفت :چون خود بنده شهردار بوده ام به این ماجرا واقفم که اگر فردی از سوی شورای شهر به شهردار تحمیل شود،شورا در همان زمینه زبان انتقاد و چشم نظارتی خود را باید ببندد چون بلافاصله خود شورا مورد نقد قرار میگیرد .وی ضمن تکذیب برخی شایعات که نام اورا به عنوان فردی که از حامیان اصلی اقای جدی قلمداد می کند افزود:نه درزمان مدیریت این شهردار نه در زمان مدیریت شهردار قبلی هیچ فردی را بخاطرهمان دلیلی که در بالا گفتم به شهردار تحمیل نمی کنم .
وی در ادامه گفت : بعداز خبردار شدن از انتصاب آقای جدی هم به ایشان هم به شهردار گفتم ایشان که می خواهد در شیروان کار کند چه گونه وقت دارد که روزی ۸ ساعت برای شهرداری کار کند و بنظر بنده از ابتدا این کار اشتباه بود.
*********
حسینی قاضی : از شهردار حمایت میکنیم
حسینی قاضی عضو دیگر شورا ضمن تکذیب هر گونه ایجاد فشار برای انتصاب آقای جدی گفت : نه در انتخاب و نه در عزل هیچ گونه فشاری به آقای شهردار نبوده و اقای شهردار خودش پس از بررسی فضای به وجود آمده در بعد از انتصاب؛ این گونه تصمیم گرفته اند . وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگارما مبنی بر ناراحتی برخی از اعضای شورا از تصمیم استعفای آقای جدی گفت:نه تنها کسی از اعضا ناراحت است بلکه از شهردار حمایت نیز می کنیم.حسینی با تاکد براینکه دیگر وقتی برای سوزاندن نمانده؛افزود: از این دوره شورا کمتر از دوسال مانده است و شهردار بهتر است با تمام توان و به دوراز حاشیه سازی برای خود به سمت سازندگی برای شهر برود
*********
صایب نیا : دخالت نمی کنیم ولی با آمدن جدی به شدت مخالف بودم
علی صایب نیا رییس کمیسیون فرهنگی هنری شورا نیز گفت: بنده انتصاب آقای جدی را در رسانه ها خواندم.و مبنای دخالت در عزل و نصبها نداریم ولی اگر نظر بنده را بخواهید به شدت با این انتصاب مخالف بودم .وی در ادامه افزود:چطور آقای جدی هم در شیروان می خواهد کارکند وهم در نیشابور.
*********
حسن شاملی:خط قرمز بنده دخالت در انتصابات است.
شاملی عضو دیگر شورا نیز ضمن رد هر گونه دخالت در انتصابات می گوید :همه می دانند که خط قرمز من دخالت در انتصابات است. و قصد هیچ گونه دخالتی در این موارد ندارم. وی در ادامه افزود:عملکرد آقای شهردار برای ما مهم است و شان شورا در جایگاهی نیست که بخواهد در مسایل خرد مانند انتصابات دخالت کند
********
همت آبادی:اعضای شورا قاطعانه از آقای حسینی حمایت میکنیم/
احمد همت آبادی از اعضای شورا نیز می گوید:در رابطه با انتصاب اقای جدی و شایعاتی که در فضای مجازی پخش شده است چند مورد را لازم به ذکر می دانم .مورد اول اینکه دخالت اعضای شورای اسلامی در کار شهردار طبق قانون جایگاهی ندارد .مورد دوم،بنده نه تنها از انتصاب ایشان حمایت نکردم بلکه معترض هم بودم .ایشان چگونه می تواند در شهر دیگری که بومی همان شهر است برای انتخابات مجلس کار کند و همزمان برای شهرداری نیشابورهم وقت داشته باشد.مورد بعدی هم واقعا ترس آن می رود که با این اعمال حاشیه هایی که برای آقای مهندس زرندی ساخته شد برای ایشان هم ساخته شود ودر نتیجه شهر ضرر خواهد کرد.در نتیجه بنده و تمامی اعضای شورا از جناب مهندس حسینی حمایت می کنیم.وتمایلی به فرصت سوزی نداریم
********
حسن پارسا: نه تنها ناراحت نیستیم ؛خوشحال هم هستیم. از درایت شهردار محترم سپاسگذاریم.نیشابوریها ؛نیشابوررا می سازند
حسن پارسا عضو هییت ریسه شورا نیز با رد هرگونه گله و ناراحتی از اقدام قاطع شهردار گفت: نه تنها از استعفای آقای جدی ناراحت نیستیم بلکه خوشحال هم شدیم .وی گفت : نیشابورهرضربه ای که خورده است از مسولین غیر بومی خورده است.و هر جا به بومی های خودمان بها دادیم موفق بودیم.نمونه آن را می توانید در عملکرد فرماندار خودمان ببینید.پارسا گفت:یکی از امتیازهای آقای شهردار؛بومی بودن ایشان است و ما توقع داریم همانگونه که خود ایشان برای نیشابور دل می سوزاند چون نیشابوری است درمورد مسولین اصلی شهرداری نیز باور داشته باشد که نیشابوریان ،نیشابور را خواهند ساخت.این عضو شورا در ادامه ضمن تقدیراز شهردار گفت :باعث خوشحالی است که مهندس حسینی در عین قاطعیت ولی با تواضع این تصمیم را گرفته است وبه افکار عمومی احترام گذاشته است

سید متین رضوی بازدید : 160 پنجشنبه 25 تیر 1394 نظرات (0)

طی سالهای اخیر که در روز ۲۸ اردیبهشت سالروز تولد خیام در نیشابور جشن گرفته می شد یک نکته بسیار روشن بود و آن اینکه کسانی که ساعی و بانی ی این مراسم هستند از خیام اطلاع خیلی کمی دارند و در بینشان محقق خیام شناس دیده نمی شود، به طوری که اکثر سخنرانان حتی از داستان زندگی ی او بی اطلاعند، با هر کدام از مسؤلین برگزار کننده جشن هم که در باره ی این نقص صحبت می کردم جواب قانع کننده ای نمی دادند، مثلاً می گفتند: ما از محققین خیام شناس دعوت می کنیم ولی آنها نمی آیند.

موضوع عجیبی بود چرا نمی آیند؟ مگر به فرهنگشان، خیامشان، تاریخشان، تمدنشان، نسلشان، آینده شان و غیره علاقمند نیستند؟ پس این حرفهایی که می گویند و می نویسند که ما تشنه ی خدمت به تمدن و بشریتیم و در راه دفاع از شخصیت ستارگان فرهنگ رگ گردن می دهیم و در راه توسعه ی فرهنگ جان و مال می نهیم و برای خدمت به فرهنگ روز و شب نمی شناسیم و خواب و خوراک نداریم و سر و سرور می دهیم و توی دهن شیر و پلنگ می رویم و از دیو و دد نمی هراسیم و تا آخرین قطره ی خونمان ایستاده ایم و تا آخرین نفس پا پس نمی کشیم و آسمان را به زمین و زمین را به زمان می دوزیم و ال می کنیم و بل می کنیم و الی آخر باد است؟ کاغذ سیاه کردن است؟ برای انشای مدرسه است؟ برای گرفتن نمره و مردود نشدن است؟
با خودم قرار گذاشتم که با چند نفر از ادبای خیام شناس تماس بگیرم و علت نیامدنشان را جویا شوم، یکی از ادبا که خیلی به او علاقه دارم استاد و همشهری یم محمد رضا شفیعی ی کدکنی بود که سالها از او بی خبر بودم، با زحمت زیاد ردش را زدم و دانستم که روزهای سه شنبه از ساعت ۱۰ تا ۱۲ در دانشکده ی ادبیات دانشگاه تهران مثنوی ی معنوی درس می دهد، به آنجا رفتم پشت در کلاسش نشستم تا کلاسش تمام شود، کلاسش که پایان یافت و بیرون آمد، ده بیست نفر از دانشجویانش دورش را گرفته بودند و راجع به درسشان از او سؤال می کردند، من هم به دنبال آنان به راه افتادم تا دورش خلوت شود و بتوانم با وی صحبت کنم ولی پس از مدتی متوجه شدم که به این زودیها خلوت شدنی نیست، اگر بخاری از من برنخیزد باید تا پشت در منزلش همین جور به دنبال مریدانش بروم، سؤالاتی هم که می کردند به مفت نمی ارزید و تنها ضایع کردن وقت گرانبهای استاد فرزانه بود، مثلاً می پرسیدند معنی ی فلان لغت که در فلان شعر آمده چیست؟ که به جای وقت استاد را گرفتن و خسته کردن او، می توانستند در اینترنت سرچ کنند تا بیست تا فرهنگ لغات از دهخدا گرفته تا معین و عمید و غیره برایشان باز شود و جواب سؤالشان را به طور خیلی کاملتر و جامعتر در آنجا پیدا کنند.


دل به دریا زدم از لای دانشجویان راهی گشودم و خودم را معرفی کردم، استاد خیلی خوشحال شد به دانشجویانش گفت: ساکت باشید همشهری یم آمده، ابتدا از او پرسیدم: چه شده که مثنوی درس می دهی؟ از خیام چه بدی دیده ای؟ جواب داد: مثنوی عشق من است، اگر از من بپرسند قرار است تمام کتابهای دنیا در آتش بسوزند و فقط یکی باقی بماند آن یکی چه باشد؟ بی درنگ می گویم مثنوی ی معنوی زیرا معتقدم که این کتاب به اندازه ی تمام کتب دنیا ارزش دارد. گفتم به نظر من مولوی صوفی ی گوشه نشینی بوده که کاری به جز نصیحت کردن عوام الله از دستش برنمی آمده، به لانه خزیدن و لاف زهد و خردمندی زدن که هنر نیست، مروت و لیاقت و مردانگی و زعامت به خطر کردن است، به سینه سپر کردن است، یک موی خیام را با ۱۲۰ هزار تا مولانا عوض نمی کنم.
استاد چپ چپ نگاه عاقل اندر صفیهی به من انداخت و گفت: هر کس عقیده ای دارد که برای خودش محترم است. گفتم: برای جشن تولد خیام اگر مایل باشی به نیشابور برویم، همشهریها دلشان برایت خیلی تنگ شده، ظاهراً خیلی وقت است که سری به ولایت نزده ای، جواب داد: وقت ندارم. گفتم: مثل اینکه یک تندیس هم دارن برایت درست می کنن و یک خیابان را هم به نامت کرده اند که دارن تابلوهایش را آماده می کنن، همه دوست دارن که خودت پرده برداری کنی، گفت: تندیس را توی خندق بیندازند تابلوها را هم ننویسند، گفتم: دوستت مرحوم پرویز مشکاتیان ازت گله مند است ظاهراً از وقتی که فوت کرده به سر خاکش نرفته ای. استاد هیچ جوابی نداد و این سکوتش خیلی حرف تویش بود.
با چند نفر دیگر از محققین خیام شناس تماس گرفتم ولی از آنها هم جوابهایی نظیر پیر کدکن شنیدم، دیدم مثل اینکه متاعی که ما دنبالش می گردیم توی این بازار مکاره پیدا نمی شود، علاجی نیست و باید خودم پاچه ها را بالا بزنم، تمام کارهایم را کنار گذاشتم چند ماه روی پروژه کار کردم، یک جزوه ی نسبتاً آبرومندی حدود ۷۰ صفحه شامل چکیده ی چند جلد از کتابهایی که در دسترسم بود برای سخنرانی در روز تولد خیام تهیه کردم و در چند نسخه تکثیر نمودم، این جزوه حاوی ی زندگینامه ی خیام از بدو تولد تا به امروز که چیزی کمتر از هزار سال است و رفتاری که ما در طول این مدت با او داشته ایم می شد و در پایان نتیجه گرفته بودم از این به بعد لازم است روشمان را نه تنها در مورد خیام بلکه در مورد تمام ستارگان فرهنگمان اصلاح نماییم.
بعد از سیزده به در دو نسخه برای مسعود پسر خواهرم به نیشابور فرستادم و گفتم: یکی مال خودت، یکی را هم زحمت بکش مسؤل برگزاری ی مراسم جشن تولد خیام را پیدا کن و با این نامه به او بده، در آن نامه کل وقایع را شرح داده و پیشنهاد کرده بودم که مایلم در روز تولد خیام در همین چهار چوبی که در جزوه آمده، با علاقمندان خیام صحبت کنم و جواب کسانی را که خلاف این نظریات را مطرح می کنند بدهم، مسعود زحمت کشیده بود کمیته ی برگزاری ی مراسم را که در حوزه ی فرهنگی ی شهرداری ی نیشابور بود پیدا کرده و جزوه و نامه را به دست مسؤل آنجا آقای نبی زاده داده بود.
روز ۲۸ اردیبهشت سال ۱۳۹۳ش. به نیشابور رفتم، دو روز جشن گذاشته بودند، روز اول از ساعت پنج بعد از ظهر تا نیمه های شب در آرامگاه خیام که ادیب محترم آقای دکتر اسماعیل آذر استاد ادبیات فارسی که در کانال پنج تلویزیون برنامه ی مشاعره اجرا می کرد مجری آن بود و دستش درد نکند که سنگ تمام گذاشت و خیام را سرافراز کرد.
در این روز یک اکیپ پنج شش نفره از تلویزیون کره ی جنوبی آمده بودند که گزارش تهیه می کردند، با یکی از آنان سلام علیک کرده و راجع به خیام با او گفتگو می کردم که ناگهان یک آقای سنیگین وزن کت و شلواری با ته ریش به ما نزدیک شد، چند لحظه به گفتگوی ما گوش داد و چون ظاهراً چیزی سر درنیاورد زیرا به زبان انگلیسی صحبت می کردیم خطاب به من گفت: شما اجازه نداری با اینا تماس بگیری، پرسیدم: چه عیبی دارد؟ ما راجع به خیام داریم صحبت می کنیم، اینها مهمان ما هستند، درست نیست از این زحمتی که کشیده اند و این همه راه آمده اند هیچ خاطره ای نداشته باشند. جواب داد: اینها خیام را خیلی بهتر از شما می شناسند، گفتم: چه بهتر پس من از اینها یاد می گیرم. گفت: لازم نیست، تماس گرفتن غدغن است، زود برو پی کارت، مهمان کره ای با اینکه زبان ما را نمی دانست ولی از لحن گفتگوی ما تا اندازه ای به محتوای سخنانمان پی برد و زودتر از من راهش را کشید و رفت.
هنوز مراسم به پایان نرسیده بود که آقای آذر عذر خواهی کرد و گفت: بلیط هواپیما دارم باید به مشهد بروم، ادامه اجرای برنامه را به یکی همکارانش سپرد، خداحافظی کرد و رفت، در طول راه که از محوطه خارج می شد خودم را به او رساندم، یکی از جزوه ها را به او دادم و گفتم: فردا در تالار خیام دانشگاه آزاد سخنرانی است نمی خواهی امشب بمانی تا صبح نیشابور را ببینی، امروز که شب بود چیزی ندیدی.
علی الصباح تو باشد بهشت روی زمین **** هدیه ای به تو از کردگار نیشابور
آقای آذر که اصفهانی است خندید و گفت: خیلی دوست دارم ولی شرمنده ام چون خیلی گرفتارم و فردا باید در تهران باشم. گفتم: پس توی راه احتمالاً وقت می کنی نگاهی به جزوه ی خیام بندازی؟ گفت: حتماً می خونمش.
در مدت حدود بیست دقیقه ای که توی خیابان جلو درب ورودی ی باغ خیام منتظر آمدن آژانس برای عزیمت به مشهد بود با هم گپ می زدیم و منجمله از او پرسیدم: چون در ماه آذر به دنیا آمدی فامیلت آذر شده یا مناسبت دیگری داشته؟ دکتر آذر که همیشه خندان است این بار قهقه زد و گفت: شاید پدر بزرگم که می خواسته اسم فامیل انتخاب کنه مثل من در ماه آذر متولد شده بوده.
روز بعد دو تا برنامه گذاشته بودند: صبح از ساعت ۱۰ تا یک بعد از ظهر سخنرانی در تالار خیام دانشگاه آزاد در جاده ی صومعه و بعد از ظهر از ساعت پنج تا آخر شب گلباران مقبره و موسیقی و بزن بکوب در آرامگاه خیام، صبح به تالار خیام که رفتم پرفسور صادقی هم آمده بود مدتی با هم صحبت کردیم و یکی از جزوه ها را که پشت جلدش مطلبی در باره ی خودش نوشته بودم و از وی به خاطر زحماتی که جهت احداث افلاک نما کشیده بود قدردانی کرده بودم به او دادم، خیلی خوشحال شد ولی راجع به مطالبی که در باره ی خیام می گفتم هیچگونه اظهار نظری نمی کرد و من این سکوتش را به حساب محافظه کاری اش می گذاشتم.


برنامه با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید شروع شد، سخنرانان که بیشترشان از اساتید دانشگاه نیشابور بودند یکی پس از دیگری پشت تریبون می رفتند، با ذکر آیه ای از قرآن کریم سخنانشان را شروع می کردند و حرفهایی می زدند که هیچ ربطی به خیام نداشت، کار عمده ی سخنرانان از این قرار بود که رباعیاتی از خیام می خواندند سپس به تفسیر آن می پرداختند و نتیجه می گرفتند که خیام چه تفکری داشته، چگونه می اندیشیده و منظورش از سرودن این رباعی چه بوده، وسط جلسه پانزده دقیقه تنفس اعلام شد به هر نفر یک بسته شامل کیک و موز و سان دیس دادند، مخارج برگزاری ی جشن را شرکت فولاد نیشابور داده بود، پس از پایان تنفس دوباره جلسه شروع شد.
یکی از سخنرانان راجع به زندگی ی خیام صحبت کرد که نصف بیشترش غلط بود، دیگری درباره ی رباعیاتی که از می و مستی سروده است سخنرانی کرد و گفت: خیال نکنید که خیام مست لایعقل دائم الخمر کنار خیابانی ی کارتن خواب بوده و برای زن بچه ی مردم مزاحمت ایجاد می کرده، غلامعلی پورعطایی دوتار نواز چیره دست تربت جام که حال جسمی اش مناسب نبود و از بیماری ی سنگ صفرا رنج می برد هم آمده بود که چند رباعی ی خیام را با نوای دلنشین سازش خواند، وی چند ماه بعد درگذشت.
در فاصله یی که سخنرانان از پشت تریبون می رفتند و دیگری می آمد، آقای مهدی نوروز که از استادان به نام دانشگاه نیشابور است و مجری ی جلسه بود از فرصت استفاده می کرد، مطلبی کوتاه و یا یک رباعی از خیام می خواند تا فاصله ی زمانی ی بین دو سخنران خالی نباشد، وی در یکی از این فاصله پر کردن هایش رباعی ی – خشت سر خم ز ملکت جم خوشتر- را خواند و گفت: در قدیم به ظرف سرکه خم می گفته اند و سرپوش آن هم خشت نام داشته، حاضرین در جلسه هم که غالباً کارمندان ادارات و شرکتها بودند و با اتوبوس اداری آمده بودند با کمال متانت گوش می دادند و هیچ عکس العملی از آنان به چشم نمی خورد.
آقای نوروز از حضار به خاطر شرکتشان در این جشن تشکر کرد و ختم جلسه را اعلام نمود، من که همان ردیف جلو بغل دست پرفسور صادقی نشسته بودم از جایم برخاستم با صدای بلند خطاب به آقای نوروز گفتم: کجا بریم؟ راجع به حرفهایی که شما زدید کلی سؤال داریم، مگر بخش پرسش و پاسخ ندارید؟ آقای نوروز گفت: وقت جلسه تمام شده. با دست به ردیف جلو که سخنرانها نشسته بودند اشاره کردم و گفتم: فرمایشاتی که این سروران گفتند هیچکدامش مربوط به خیام نبود، خیام این جور آدمی که شما گفتید نبوده. جزوه را بالا گرفتم و ادامه دادم: من کلی زحمت کشیده ام، راجع به خیام تحقیق کرده ام، این حاصل مطالعات من است، یک ماه پیش این جزوه را برای آقای نبی زاده فرستاده ام و تقاضا کرده ام که راجع به آن با شما صحبت کنم.
یک آقایی که بعد فهمیدم آقای نبی زاده است از ردیف دوم یا سوم برخاست و گفت: جزوه دیر به دست من رسیده، برنامه ریزی شده بود بعدش جزوه رسید. گفتم: روزی که پسر خواهرم جزوه را به دست شما داده تاریخش معلوم است، کجاش دیر بوده؟ در این اثنا پنج شش نفر از جوانان سلحشور طالب علم در دورم سبز شدند مرا به صحبت گرفتند، راجع به خیام سؤالاتی می کردند و ضمناً خوش خوشک به ته سالن هلم می دادند، پنج شش نفر هم بالای سن رفتند و آقای نوروز را به سمت درب خروجی هدایت کردند، با صدای بلند خطاب به آقای نوروز گفتم: مگه نمی خواین حرف بزنیم؟ چرا دارین میرین؟ جواب داد: من نمی رم، اینا دارن منو می برن.
به هر زحمتی بود خودم را از دست جوانان تشنه ی علم و طالب دانستن در باره ی خیام، نجات دادم از سالن خارج شدم به داخل محوطه رفتم تا آقای نوروز را پیدا کنم و لااقل در طول مسیر رفتن به خانه با او حرف بزنم، آقای نوروز با چند نفر دیگر توی محوطه ایستاده بود و با هم گپ می زدند، به نزدش رفتم و دنباله ی صحبتم را از سرگرفتم، در همین موقع یک ماشین خیلی شیک مشکی رنگ شاسی بلند جلومان ترمز کرد و آقای نوروز به اتقاق دیگر همراهانش بدون اینکه با من خداحافظی کنند سوار شدند، خطاب به آقای نوروز گفتم: پس یه وقتی بزارین که بعداً با هم صحبت کنیم؟ آقای نوروز بدون اینکه جوابی بدهد درب ماشین را بست و اتومبیل به راه افتاد.
خوب آبها که از آسیاب افتاد و اتوبوسهایی که کارمندان را آورده بودند محوطه را ترک کردند و تقریباً همه رفتند، چند جوان که ظاهراً از دانشجویان همین دانشگاه بودند و کاری به کار خیام نداشتند و دنبال درس و مشق خودشان بودند، دورم جمع شدند، چند دقیقه ای راجع به جلسه ی امروز و شخصیت خیام با هم صحبت کردیم و به اتفاق یک آقای میانه سال که او را نمی شناختم به سمت خانه به راه افتادیم، من داشتم به خانه ی خواهرم می رفتم از قضا خانه او هم در همان مسیر بود، در طول راه با هم بیشتر آشنا شدیم من یک جلد از جزوه را به او دادم، او هم خودش را معرفی کرد و گفت: علی اصغر زرندی متخلص به حلاج نیشابوری. به نزدیک منزلش که رسیدیم دعوتم کرد به خانه اش رفتم و یک جلد از دیوان اشعارش را که بسیار نفیس چاپ شده بود به من هدیه داد، من دیگر او را ندیدم ولی هر وقت فرصتی پیش می آید و یکی از غزلیات دلنشینش را می خوانم یادش را زنده می کنم، این دو بیت از غزل زیبای اوست که در وصف نیشابور سروده است:
به یمن حکمت عطار و هیأت خیام **** زمانه از تو گرفت اعتبار نیشابور
نزاد مادر گیتی دوباره خیامی **** فلک هر آنچه کشید انتظار نیشابور
برای سال بعد تدارک بیشتری دیدم، جزوه ی پر و پیمان تری با حدود ۱۰۰ صفحه برای خیام آماده کردم، یک جلد رباعیات خیام شامل حدود ۱۲۰۰ رباعی از منابع مختلف که به نام خیام و یا منسوب به او ثبت شده بود جمع آوری نمودم، جزوه به صورت پیش نویس یک سخنرانی بود که اگر مجالی می شد می خواستم در آنجا ایراد کنم و در آن تمام زندگی ی خیام را در طول این ۹۶۷ سال بررسی و جمع بندی کرده بودم و در پایان وظایفی را که از این پس برای حفظ جایگاه خیام به عهده ی ماست پیشنهاد داده بودم.
بعد از عید نسخه ای از آنها را به همراه یک نامه ی خیلی شدید و غلیظ توسط یکی از منسوبین به نام سعید که برای کاری به تهران آمده بود برای آقای نبی زاده فرستادم، در این نامه عیبهایی را که در مراسم سال گذشته به نظرم رسیده بود شرح داده و راههایی برای رفع آنها پیشنهاد کرده بودم، سعید آنها را به حوزه ی فرهنگی ی شهرداری نیشابور برده بود ولی چون آقای نبی زاده محل کارش عوض شده بود و به مشهد منتقل گردیده بود، آنها را به دست جانشین وی رسانده بود.
برای راضی کردن دکتر شفبعی کدکنی هم حسابی مایه گذاشتم، چند بار به دیدنش رفتم در کلاسش که امسال منطق الطیر عطار را درس می داد شرکت کردم، از دانشجویانش که مقطع دکترا می گذراندند خواهش کردم که کمکم کنند تا به یک صورتی رضایتش را جلب کنیم که برای شرکت در جشن تولد خیام و یا لااقل برای خواندن فاتحه بر مزار دوستش پرویز مشکاتیان قدمی بردارد، در یکی از این رفت و آمدها با یک بانوی ایران شناس از کره ی جنوبی آشنا شدم که جهت انجام امور تحقیقاتی اش به ایران آمده بود و چون وصف دکتر شفیعی کدکنی را شنیده بود آنروز برای دیدنش به دانشگاه آمده بود تا او را از نزدیک ببیند و از وی راهنمایی بگیرد.
از آشنایی با او خیلی خوشحال شدم موضوع جشن تولد خیام را برایش گفتم و هدفم را که جلب رضایت دکتر شفیعی برای شرکت در این جشن بود برایش توضیح دادم، او خیام را کم می شناخت و بیشتر شیفته ی مولوی بود ولی علاقمند به شناختن هر چیزی در باره ایران بود، کلی از خیام و نبوغ او و خدماتی که در ریاضیات به بشر کرده مخصوصاً نقشی که در تنظیم تقویم داشته، تعریف و تمجید کردم و کار به جایی رسید که قرار شد برای جشن تولد خیام به نیشابور بیاید ولی مشکلی که داشت ذیق وقت بود و می گفت با اینکه خیلی علاقمند است با خیام و شهرش آشنا شود بیش از یک روز نمی تواند در نیشابور بماند، به کمک او هر چه توانستیم به سر دکتر شفیعی خواندیم ولی دکتر همان خر پارسالی اش را سوار بود، مرغش هنوز یک پا داشت و هر دم بهانه ای می آورد که نمی تواند بیاید.
بالاخره در اثر اصرار ما اندکی نرم شد و گفت: باشد، می آیم. گفتم: پس زحمت بکشید روز رفتن و برگشتن را مشخص کنید تا برای تهیه ی بلیط و دیگر تدارکات اقدام کنیم. گفت: نمی خواهم پول بلیطم را شما بدهید. گفتم اشکالی ندارد اگر هم بدهیم بعداً ازتان پس می گیریم. گفت: لازم نکرده خودم می گیرم و خودم می آیم و خودمم برمی گردم. گفتم: این جوری نمی شه، مردم بفهمن شما اومدین، می ریزن، شلوغ پلوغ میشه، باید از قبل برنامه ریزی بشه، پس لطف کنین هر وقت بلیط گرفتین و ساعت رفت و برگشت تون معلوم شد به من خبر بدین تا خودمونو آماده کنیم. گفت: باشه، به سلامت.
به برادرم در نیشابور زنگ زدم و به او گفتم: شما آماده باشین، دکتر یک نیمچه قولی داده، روز تولد دو شنبه است، اگه به قولش وفا کنه اومدن و چند روز موندنش رو نمی دونم ولی به احتمال زیاد عصر دو شنبه بر می گرده چون مشکل می دونم کلاس سه شنبه شو به هم بزنه، به دانشجویاش نگفته سه شنبه نیان.
امسال جشن تولد خیام نسبت به پارسال بسیار گرمتر بود، برگزاری ی جشن را دانشجویان دانشگاه نیشابور به عهده داشتند، که دستشان درد نکند خیلی زحمت کشیده بودند، جلسه ی سخنرانی را در فرهنگسرای سیمرغ گذاشته بودند که هم از نظر مسافت و هم از حیث فضا و امکانات محل خیلی مناسبتری نسبت به جای پارسالی بود، در داخل کرویدور ها انواع صنایع دستی و میزهای متعدد شامل کتب مختلفی که راجع به خیام تألیف شده بود را به نمایش گذاشته بودند، جالبتر از همه یک کارگاه کوزه گری هم دایر کرده بودند که استاد کوزه گر با شاگردانش در حال کوزه گری بودند.
من بیشتر دور و بر میزهای کتاب می گشتم و کتابها را به تماشاگران معرفی می کردم، ابتکار خیلی خوبی که به خرج داده بودند این بود که کتابها را فقط برای نمایش نه فروش از یکی از کتابفروشی های شهر به امانت گرفته بودند و من هم که با بیشتر این کتابها آشنا بودم در باره محتوای آنها تا جایی که به خاطرم می آمد برای دانشجوها توضیح می دادم و گاهی بعضی صفحات آنها را برایشان می خواندم، مثلاً وقتی در باره ی فواید شراب یکی دو پاراگراف از نوروزنامه را می خواندم شنوندگان با تعجب گوش می دادند و باور نمی کردند مطالبی که می خوانم در آن کتاب نوشته شده باشد، مخصوصاً وقتی با صدای بلند خواندم: هیچ چیز در تن مردم نافع تر از شراب نیست و فضیلت شراب بسیار است، یکی دو نفر که بغل دستم ایستاده بودند یواشکی به روی کتاب که در دستم بود سرک کشیدند تا بدانند واقعاً از روی کتاب می خوانم.
به هر کس که می رسیدم آدرس سایت زنان توانمند را که مقاله ی مرا – خیام ستاره ناشناخته- درج کرده بود می دادم تا سر فرصت مطالعه کند و اگر مایل باشد نظرش را برایم بنویسد، امسال از بسیاری جهات خیلی بهتر از پارسال بود ولی از نظر سخنرانی و جلسه گردانی تفاوت چندانی با پارسال نداشت، مجری ی جلسه همان آقای مهدی نوروز بود و سخنرانان هم مثل همان پارسالیها بودند.
امسال افراد سرشناسی از جمله: آقایان دکتر علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، پرفسور حسین صادقی بانی ی افلاک نمای خیام، پرفسور سید حسن امین صاحب دایرهالمعارف ایران شناسی و پایه گذار ماهنامه ی پژوهشی ی حافظ، شهرام ناظری خواننده ی موسیقی ی دستگاهی ی ایران و همان بانوی ایران شناس کره ی جنوبی شرکت داشتند که البته هیچکدامشان خیام شناس نبودند و ادعایی هم نداشتند، ولی با این وجود جای محققینی که تخصصشان خیام است و همچنین شفیعی کدکنی ی بدقول واقعاً خالی بود، امیدوارم در سالهای آینده این نقص برطرف گردد.
از فرصت استفاده کردم و یک نسخه از این جزوه را به آقای جنتی وزیر ارشاد دادم و از او خواهش کردم پس از خواندن به آقای روحانی رئیس جمهور بدهد، ایشان جواب داد: آقای روحانی وقت خواندن ندارد، گفتم: شما زحمت بکش بده اگر نخواند از جیبش رفته، تقصیر خودشه، و آقای جنتی پس از خنده ی عمیقی قول داد که به دستش برساند، یک نسخه هم به پرفسور صادقی دادم که خیلی خوشحال شد.
پرفسور امین که کراوات زده بود در سخنرانی اش گفت: ابوالحسن بیهقی صاحب تتمه صوان الحکمه در ملاقاتی که با خیام داشته راجع به چنین موضوعی از او سؤالی پرسیده و خیام چنان جوابی داده، به محض اینکه سخنرانی اش تمام شد و نشست به نزدش رفتم و گفتم: آقای پرفسور این چه فرمایشی بود؟ از شما انتظار نداشتیم، بیهقی هفت هشت سالش بود که همراه پدرش به دیدن خیام رفت و خیام در آن روز حدود هفتاد سال از عمرش می گذشت، یک بچه ی هفت هشت ساله چه سؤالی داشته که از خیام بپرسد، پرفسور گفت: منظورم ابوالحسن بیهقی بود نه ابوالفضل. گفتم: ابوالفضل وقتی فوت کرد خیام هنوز خیلی جوان بود و اسم و رسمی نداشت که ابوالفضل بخواهد او را ببیند، روزی که ابوالحسن به دیدن خیام رفت خیام از او یکی دو تا سؤال بچه گانه پرسید مثل: لیلی مرد بوده یا زن و یا اگر پنج تا خرما داشته باشی دو تایش را بخوری چند تا می ماند، که ابوالحسن جواب درست داد و خیام تشویقش کرد، کجا بچه ی هفت هشت ساله عقلش می رسیده که همچین سؤالات فلسفی ی سختی از خیام بپرسد و او هم جوابش را بدهد؟ پرفسور امین هیچی نگفت.
جزوه را به او دادم و گفتم: این خلاصه ی تحقیقات من در باره ی خیام است، به نظر من خیام اصلاً شاعر نبوده و به هیچ حزب و گروهی تعلق نداشته، هر کس بخواهد او را به دسته و رسته ای وابسته کند او را نشناخته، خیام یک نابغه بوده که فقط با کسانی که مخالف علم و دانش بوده اند و تعصب داشته اند مخالف بوده، آیا دفتر مجله ی حافظ همان جای قبلی است؟ جواب داد: بلی. گفتم: تهران آمدم به دیدنت می آیم.
امسال آن جو پلیسی امنیتی ی پارسال بر قرار نبود فقط یک چشمه ی کوچک دیدم و آن موقعی بود که هنگام تنفس وسط دو بخش سخنرانی در داخل کریدور با همان خانم ایرانشناس کره ای مشغول چانه زنی بودم و داشتم یک جوری قانعش می کردم که یک هفته در نیشابور بماند و او هم پایش را در یک کفش کرده بود که بعد از ظهر باید برود، یک آقای کت و شلواری ی با صورتی دو تیغه به نزد ما آمد و گفت جلسه شروع شده برین توی سالن، گفتم این بنده خدا حرفای سخنرانها رو نمی فهمه، زبون فارسی بلد نیست، اونجا حوصله ش سر می ره، اجازه بدین یک چایی یی چیزی بخوریم، آخرای جلسه که ممکنه بخوان ایشونو معرفی کنن می ریم تو. قانع شد و رفت ولی پس از نیم دقیقه که هنوز چایی مان لب سوز بود برگشت و گفت: معذرت می خوام ببخشین گفتن باید برین تو. و ما هم ناگزیر اطاعت کردیم.
پس از اتمام جلسه ی فرهنگسرای سیمرغ خانم کره ای عازم مشهد شد که به تهران برود و بقیه برای گلباران آرامگاه و پرده برداری از مجسمه ی نیمه تمام خیام که توسط همشهری ی هنرمند علی قدمیاری پیکر تراش با ذوق ساخته شده بود با اتوبوسهای مخصوصی که شرکت واحد گذاشته بود عازم آرامگاه خیام شدند، پس از اتمام این مراسم من در پای آرامگاه ماندم و با هر کس که می آمد راجع به خیام صحبت می کردم، کم کم جوانهای زیادی دورم جمع شدند، اینها دانشجویانی بودند که برگزاری ی مراسم را به عهده داشتند، سؤالاتی راجع به خیام می پرسیدند و علاقمند بودند در باره ی خیام بیشتر بدانند.
دانش آموزی از من پرسید: نوشته های روی آرامگاه را می توانی بخوانی؟ جواب دادم: بیست تا رباعی با خط شکسته روی مقبره نوشته شده کدامش را می خواهی بخوانم؟ گفت: همه را. من شروع به خواندن یکایک آنها کردم و او مشغول نوشتن شد، پس از چند دقیقه ناگهان حدود بیست دانش آموز دورم را گرفتند و خواهش داشتند برایشان رباعیات روی مقبره را بخوانم تا آنها بنویسند، من تعجب کردم و از آنها پرسیدم: موضوع از چه قرار است که همگی علاقمند به خواندن رباعیات روی مقبره شده اید؟ جواب دادند: آموزگارمان برایمان تکلیف معین کرده که بیاییم هر نفرمان یکی از رباعیها را بخوانیم تا نمره بدهد، آن همکلاسیمان آمده گفته که همه را برایش خوانده ای ولی به ما نمی دهد.
هنگام غروب شهرام ناظری آمد که واقعاً گل کاشت ولی من دیگر نسخه ای از جزوه را نداشتم که به او بدهم، آدرس سایت زنان توانمند که خلاصه ی جزوه را به صورت مقاله نوشته بودم و مسؤلین آن سایت زحمت کشیده بودند درج کرده بودند ولی به جای عکس خیام عکس مقبره ی حافظ را در بالای مقاله انداخته بودند به او و دیگران دادم تا سر فرصت مطالعه کنند و اگر مایل بودند نظرشان را برایم بنویسند.
حدود یک ماه بعد از تولد خیام یا دقیقتر بگویم ۲۶ خرداد یکی از دوستان از من دعوت کرد که برای شرکت در جشن رونمایی از تاریخ جامع ایران بروم، در آنجا تاریخ قشنگی را در بیست جلد با حدود ۲۰ هزار صفحه که ۱۴ سال برای گردآوری ی آن زحمت کشیده شده بود رونمایی کردند، هنگامی که داشتیم برمی گشتیم ناگهان آقای جنتی را دیدم که دارد سوار ماشین می شود، خودم را لای درب ماشین انداختم که نتواند در را ببندد و به او گفتم: در نیشابور جزوه خیام را به شما دادم خواندید؟ گفت: بلی. پرسیدم: نظری در باره ی آن ندارید؟ گفت: مطالب آن یادم نیست. گفتم: قول دادید پس از خواندن به آقای روحانی بدهید، دادید؟ جواب داد: آری. از او تشکر کرده از لای در بیرون رفتم و ماشینش به راه افتاد.
از مسئولین سایتهایی که زحمت کشیدند و مقاله ی – خیام ستاره ی ناشناخته- را به مناسبت ۲۸ اردیبهشت سالروز تولد خیام در بخش فرهنگی ی سایتشان درج نمودند نهایت تشکر را دارم.
۱- زنان توانمند خیام ستاره ناشناخته
۲- دانشگاه سنندج خیام ستاره ناشناخته
۳- شهنی خیام ستاره ناشناخته
۴- نشریات نیشابور خیام ستاره ناشناخته

محمد رضا کیانفر
۰۹۳۶۵۴۷۶۳۲۲
alireza.kianfar@gmail.com
۲۸اردیبهشت، تولد خیام

سید متین رضوی بازدید : 211 پنجشنبه 25 تیر 1394 نظرات (0)
مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی نیشابور گفت: جوان ۲۵ ساله‌ای که در روستای اسلام آباد عرب نیشابور برای فرار از گرما درون استخر آب کشاورزی رفته بود، به علت پوسیدگی طناب و آشنا نبودن با فنون شنا غرق شد. خبرگزاری فارس: جوان نیشابوری در استخر کشاورزی غرق شد نی نیوز به نقل از خبرنگار فارس از نیشابور، سیدمهدی حسینی ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با تماس اهالی با سامانه ۱۲۵ ستاد فرماندهی آتش‌نشانی مبنی بر غرق شدگی بلافاصله یک تیم غواصی به محل اعزام شد. وی ادامه داد: این حادثه ساعت ۱۰:۳۰ صبح امروز در روستای اسلام‌آباد عرب نیشابور رخ داد، زمانی که این جوان همراه با پدر خود به کار کشاورزی مشغول بودند برای فرار از گرمای ظهر تابستان اقدام به شستن خود در آب استخر کشاورزی کردند، ابتدا پدر با استفاده از نخ‌های پلاستیکی خود را بسته و به آب رساند و پس از بالا آمدن او نوبت پسر شد اما به علت پوسیدگی نخ‌های طناب نگهبان خوبی برای عمر پسر جوان نبود و متاسفانه طناب پاره می‌شود. این مسئول خاطرنشان کرد: با پاره شدن طناب جوان شروع به دست و پا زدن می‌کند و با وجودی که برای بیرون آوردن وی تلاش می‌شود اما به علت عمق زیاد در عرض چند ثانیه آب زلال جوان را به کام خود می‌کشد. مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی نیشابور با بیان این مطلب که تلاش‌های پدر و سایر کشاورزانی که به کمک آنها آمدند ثمری برای نجات پسر نداشت، گفت: تماس اهالی با سامانه ۱۲۵ ستاد فرماندهی آتش‌نشانی بلافاصله یک تیم غواصی به محل اعزام شد و زمانی نجاتگران آتش‌نشان به محل رسیدند جسد بی‌جان غریق توسط یکی از اهالی روستا از آب خارج شده بود. حسینی در پایان متذکر شد: تلاش نجاتگران و امدادگران اورژانس برای احیای قلبی غرق شده به نتیجه نرسید و این جوان، پیش از رسیدن امدادگران جان باخت.
سید متین رضوی بازدید : 146 پنجشنبه 25 تیر 1394 نظرات (0)

اطلاعات شخصي و شرح سوابق تخصصي و حرفه اي 

اطلاعات شخصي:

نام و نام خانوادگي: رمضانعلی شورابی

محل تولد: نیشابور

تحصيلات:

دکتری برنامه ریزی شهری

سوابق اجرایی خارج از حیطه شهرداری

1.رئیس شورای حل اختلاف حوزه 327 مشهد(از تاریخ 27/6/82لغایت27/6/85)

2.بازرس و ارزشیاب منطقه10 در مرحله دوم هفتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی شهر

(از تاریخ 16/02/83 تاکنون)

3. بازرس ویژه هیئت نظارت شورای نگهبان در سه دوره انتخابات شهرستان مشهد

4.نماینده قوه قضائیه حوزه201 شورای حل اختلاف مجمع 4 شهرستان مشهد(از تاریخ28/11/85)

 

سوابق اجرایی در شهرداری

1.ناظر بر پیمان های خدمات شهری نواحی3و 4 منطقه 3 (28/02/76)

2.مسئول ناحیه 4 منطقه 3(از تاریخ 16/11/75لغایت01/01/77)

3.رئیس اداره خدمات شهری منطقه 3(از تاریخ01/01/77 لغایت09/10/82)

4.معاون شهرداری منطقه 9(از تاریخ 09/10/82لغایت03/02/83)

5.معاون اجرائی منطقه 9(از تاریخ 13/02/83لغایت25/07/86)

6.مدیر برنامه ریزی و نظارت بر امور خدمات شهری شهرداری مشهد (از تاریخ 25/07/86تاکنون)

7. عضو ستاد فعال نمودن پروژه‌های عمرانی در منطقه9(7/4/83-1386)

8.عضو کمیته اجرای آراء در شهرداری منطقه9(28/9/84-1386)

9.عضو ستاد ساماندهی تجارتی‌های سطح شهرداری منطقه9(17/11/85-1386)

10.عضو کمیته راهبردی در آمد شهرداری منطقه 9 (11/2/85-29/12/85)

11.رئیس گروه نظارت و اجرای کمیته خدمات شهری ستاد استقبال از بهار 87(24/11/86-31/1/87)

12.مدیر گروه نظارت و اجرائی خدمات شهری ستاد استقبال از بهار88 (4/12/87-31/01/88)

13.عضو کمیته راهبردی سیستم مدیریت کیفیت بر اساس استانداردISO9001:2000 در حوزه معاونت خدمات شهری شهرداری مشهد(6/3/87تا کنون)

14.معاون اجرایی ستاد استقبال از بهار89(3/12/88-31/01/89)

15.نماینده ثابت معاونت خدمات شهری در کارگروه اجرایی ستاد مناسبتهای شهرداری مشهد(6/12/88-تاکنون)

16.معاون اجرایی کمیته خدمات شهری ستاد استقبال از بهار90(12/12/89-31/01/90)

17.معاون اجرایی ستاد استقبال از بهار91(30/11/90-31/01/91)

18.عضو شورای راهبری برنامه‌ریزی شهرداری مشهد(17/8/90-17/08/91)

19.عضو کمیته تخصصی معاونت خدمات شهری در نظام پیشنهادات شورای اسلامی شهر مشهد(15/2/90تا کنون)

20.عضو هیئت انتخاب مشاور شهرداری در سال 1391(22/3/91 تا کنون)

21.عضو تیم اجرایی(سطح واحدهای اجرایی)( 25/3/91 تا کنون)

22.عضو کمیسیون ماده11 معاملات متوسط و عمده شهرداری منطقه 9 (11/11/82-25/07/86)

23.نماینده شهردار در کمیسیون تحویل کالا و انجام کار معاملات متوسط(16/04/79)

24.داور کمیته نظام پیشنهادات شورای اسلامی شهر مشهد (15/2/90تا کنون)

 

 سایر سوابق اجرایی:

1.عضو کارگروه مقابله با بیماری سالک شهرستان مشهد از مورخ10/12/87 تا کنون

2.عضو کارگروه تدفین و آوار استان خراسان رضوی(23/2/88تا کنون)

3. عضو کارگروه گازگرفتگی استان(1391)

4.عضو کارگروه مدیریت پسماند استان(1391)

5.نماینده شهرداری مشهد در شورای بهداشت شهرستان مشهد

منبع: شهرداری تربت حیدریه

سید متین رضوی بازدید : 173 پنجشنبه 25 تیر 1394 نظرات (0)

نمایشگاه” بدون دعوت ” به همت صالحین حوزه مقاومت بسیج جندا… درپارک قلم نیشابور گشایش یافت.

روح الله اسدی فرمانده حوزه مقاومت بسیج جندا…گفت: حضورچشمگیر خانواده ها درپارک قلم درایام تابستان ،گروه صالحین حوزه را برآن داشت تا به منظور سرگرم نمودن کودکان ونوجوانان وتاثیرگذاری معنوی برای خانواده هاآنها نمایشگاه “بدون دعوت “را به مدت ۶ شب برپاکند.

اسدی عنوان کرد: ایستگاهای نقاشی ، مارپله، پرتاب توپ ، نوجوانان و رنگ آمیزی غرفه ها این نمایشگاه را تشکیل می دهد.

فرمانده حوزه مقاومت بسیج جندا… به تشریح بازی هایی که دراین غرفه ها انجام می شود پرداخت واظهارداشت: بازی مارپله دونفره می باشد ، یک نفر روی بنر مارپله که درآن هم صفات فضایل وهم صفات رذایل نوشته شده است می ایستد اگر کودک روی صفات فضایل  قرار بگیرد صعود واگرروی صفات  رذایل قراربگیردسقوط می کند  ونفر دوم با پرتاب دارت برروی صفات امتیاز میگیرد وبااین امتیاز نفردوم روی بنرمارپله حرکت می کند. درغرفه پرتاب توپ بازی ، رذایل اخلاقی روی آکاسیف نوشته شده است وبه صورت ستونی روی هم قرار می گیرند با پرتاب سه توپ هرچقدر این چیدمان صفات رذایل را خراب کند امتیاز بالاتری می گیرد.

اسدی ادامه داد: با حضور دومجری غرفه نوجوانان اداره می شود که درآن شعر خوانی وبیان حدیث وپاسخ به شبهات انجام می شود.

غرفه نقاشی و رنگ آمیزی از دیگرغرفه های این نمایشگاه و ساعت فعالیت آن از ۲۱:۳۰ تا ۲۳:۳۰  می باشد.

اسدی درادامه از به دست گرفتن فضای فرهنگی نقاط گردشگری ،پارک هاوبوستانهاتوسط بسیج  با همکاری روحانوین طرح هجرت  خبرداد.

سید متین رضوی بازدید : 217 پنجشنبه 25 تیر 1394 نظرات (0)

پیام تبریک عید سعید فطر

پیام تبریک معاون استاندار و فرماندار شهرستان نیشابور به مناسبت عید سعید فطر

به گزارش روابط عمومی معاونت استانداری وفرمانداری نیشابور؛معاون استانداروفرماندارویژه این شهرستان  با صدور پیامی، حلول عید سعید فطر و جشن باشکوه بندگی راهمزمان با پیروزی مقتدرانه جبهه دیلماسی دررسیدن به توافق هسته ای به مردم وروزه داران متدین  نیشابورتبریک گفت.
متن پیام غلامحسین مظفری به این شرح است:
 
باسمه تعالی
“الحمدلله علی ما هدینا و له الشکر علی ما اولینا”
عید فطر روز پاداش گرفتن و رویت رحمت الهی بعد از ماه مبارک رمضان است. “مقام معظم رهبری”
 
در رمضان است که می توان هفت شهر عشق را پیمود و دیو نفس را بر زمین افکند و درعید فطر پیروزی فطرت برنفس را، جشن گرفت.
عید سعید فطر، پایان یک ماه ،آغاز یک راه وعید عاشقانی است که در بهار قرآن، خالصانه نغمه توحید و بندگی سر دادند تا دل‌هایشان به نور ایمان و معرفت منور شود و فصلی برای شکفتن و ترنمّی برای بازیافتن خودِ گمشده انسان  است.
عیدفطر، عید زیبایی‏های معنوی، عید بشارت‏های الهی و روز خوب مهربانی‏های خداست وروزی برای خشنود شدن  از پاداش این ماه وروزی است که بندگان صالح  پاداش عمل از درگاه معبود خویش گیرند و دریای رحمت و نعمت بیکران حضرتش را سپاس گویند.
چه زیباست صدای گام‌های بندگان خدا به شوق آراستن صفوف نماز و اظهار بندگی به درگاه حق در روزی که خداوند آن را از میان دیگر روزهای خویش برگزیده تا در این عید بزرگ شکوه اطاعت و بندگی را به نمایش بگذارند.
اینجانب با امید به فضل الهی که مهر قبولی طاعات و عبادات این خجسته ماه ؛ بویژه لیالی متبرک قدر پرونده اعمالمان را اعتباری دیگر بخشیده باشد ، کبریایی حضرت حق و تعمیق پیوند با ذات احدیت و حضرت محبوب و طلوع ماه شوال و نتیجه بخشی اقدام هوشمندانه دولت تدبیر وامید وتلاش تیم مذاکره کننده هسته ای  برگرفته از رهنمودهای داهیانه رهبر معظم انقلاب راکه باعث به نتیجه رسیدن مذاکرات گردید  به شما همشهریان شریف ،متدین وخداجوی شهرستان نیشابورصمیمانه تبریک می گویم و رجاء واثق دارم با توکل به حضرت دوست و با همت و وحدت ، هم دلی وهمزبانی و با عزمی راسخ و عشقی وافر به خدمت بندگانش ، با پرهیز از آفت تفرقه ، بیش از پیش از موهبت نظام مقدس جمهوری اسلامی و عنایات ویژه مقام معظم رهبری (مدظله العالی) برخوردار گشته و در راستای خدمتگزاری گام برداریم.
 
غلامحسین مظفری
معاون استانداروفرماندارشهرستان نیشابور

سید متین رضوی بازدید : 190 پنجشنبه 25 تیر 1394 نظرات (0)

برای نخستین بار در شرق کشور؛ کشت نشایی مکانیزه ذرت اجرا شد

برای نخستین‌بار در شرق کشورو در راستای افزایش بهره‌وری و کاهش مصرف آب، کشت نشائی ذرت با ادوات مکانیزه در مزارع شهرستان نیشابور اجرا شد.

باحضورفرماندارنیشابور:
برای نخستین بار در شرق کشور؛ کشت نشایی مکانیزه ذرت اجرا شد
برای نخستین‌بار در شرق کشورو در راستای افزایش بهره‌وری و کاهش مصرف آب، کشت نشائی ذرت با ادوات مکانیزه در مزارع شهرستان نیشابور اجرا شد.
مظفری: بخش کشاورزی با محدودیت‌هایی در بخش آب و استفاده از روش‌های نوین و مکانیزاسیون دست و پنجه نرم می‌کند.
به گزارش روابط عمومی معاونت استانداری وفرمانداری نیشابور؛معاون استانداروفرماندارویژه این شهرستان در حاشیه مراسم اجرای کشت نشایی ذرت که با حضور مدیران جهاد کشاورزی شهرستان های نیشابوروتایباد،مدیران ستادی سازمان جهاد کشاورزی،نمایندگان نظام صنفی کارهای کشاورزی وخانه کشاورز وجمعی از کشاورزان شهرستان های نیشابور وفیروزه برگزارگردید اظهارکرد: موضوع آب به عنوان یک مقوله حیاتی برای تولید بسیارمهم است و برخی محصولات چون ذرت، نیاز به آب زیادی دارند که در این راستا برای نخستین‌بار در شرق کشور، کشت نشائی ذرت با ماشین نشاءکار درسطح سه هکتار از اراضی شرکت کشاورزی ودامپروری بینالود شهرستان نیشابور انجام شد.
غلامحسین مظفری افزود: کشت نشائی نه‌تنها باعث کاهش مصرف حداقل دو نوبت آبیاری می‌شود بلکه موجبات تولید اقتصادی این محصول را به نحو مطلوب فراهم می‌آورد.
وی خاطرنشان کرد: لازم است در راستای افزایش روش‌های نوین آبیاری، محصولات کشاورزی که نیاز آبی بالایی داشته باشند، مورد تجدید نظر قرار‌گیرند.
رئیس کارگروه آب ،کشاورزی ومنابع طبییعی شهرستان ادامه داد: براساس سیاست ترویج و توسعه کشت نشائی در کشور در محیط‌های کنترل‌شده از قبیل گلخانه‌ها و توسعه کشاورزی حفاظتی ، کاهش مصرف آب و مکانیزاسیون در این بخش را خواهیم داشت که باید راهکارعملیاتی و اجرایی مناسب دراین زمینه ارائه شود.
فرماندارویژه نیشابور با اشاره به ضرورت جذب اعتبارات دربخش مکانیزاسیون تأکید کرد: بخش کشاورزی با محدودیت‌هایی در بخش آب و استفاده از روش‌های نوین و مکانیزاسیون دست و پنجه نرم می‌کند که باتوجه به پیشروی شرایط آب و هوایی و خشکسالی‌های پیاپی ،ضرورت داردجایگزینی روش های نوین به جای کشت های سنتی واستفاده از ارقام مناسب و مقاوم‌تر و روش‌های نوین کشت  در دستور کارقرارگیرد.
معاون سازمان ومدیرجهادکشاورزی نیشابور نیز دراین خصوص گفت:لین محصول استراتژیک کشاورزی درسه زیرگروه علوفه ای،دانه ای وبذری دردنیا تولید می شود.
محمدعلی فرهمندراد افزود:دوره رشد این گیاه80تا120روز بوده وازنظر کاشت به عنوان کشت دوم کشاورز محسوب می شود و با توجه به سرمای زودرس پاییزه در شهرستان به لحاظ زمانی محدودیت هایی ایجاد می نماید که این کشت تاحدود زیادی این مشکل را مرتفع می سازد.
دبیر کارگروه آب ،کشاورزی ومنابع طبییعی شهرستان خاطرنشان ساخت:میزان مصرف آب موردنیاز درطول دوره رشد حدود12هزارمترمکعب درهکتاراست که این حجم ازآب برای بسیاری از مناطق ایران که با بحران خشکسالی مواجه هستند رقم بالایی محسوب می شود.
گفتنی است با توجه به اینکه محصول ذرت جزومحصولات استراتژیک کشاورزی می باشد؛ کاهش هزار تا دو هزار متر مکعب آب در یک تا دو مرحله آبیاری، صرفه جویی وکاهش میزان بذر،زمان وآب مصرفی، افزایش عملکرد محصول در هر هکتار،افزایش کیفیت با توجه به رسیدن همزمان محصول، برطرف شدن نگرانی‌های حاصل از پایین بودن قوه نامیه بذر ، کوتاه شدن طول دوره رشد گیاه و جلوگیری از خطرات ناشی از سرمازدگی آخر فصل رشد ازجمله مزایای کشت نشایی است.
همچنین با توجه به خشکسالی های پی در پی وافت شدید آب های زیر زمینی وخشک شدن آبهای جاری و بحران شدید کم آبی،این روش یکی از راهکارهایی است که  در افزایش راندمان آب استفاده می شود و 50 درصد کاهش در بذر مصرفی و 40درصد کاهش در مصرف آب صورت می گیرد.

سید متین رضوی بازدید : 148 پنجشنبه 25 تیر 1394 نظرات (0)
خبرنگاران و روزنامه نگاران ارجمند نیشابور
با درود فراوان
هیات موسس انجمن خبرنگاران نیشابور در شرف تاسیس درصدد است تا 17 مرداد ماه امسال، مراسم بزرگداشت روز خبرنگار را در فضایی متفاوت با سالهای گذشته برگزار نماید. خرسند می شویم که با ارائه پیشنهادهای خویش تا 28 تیرماه جاری، ما را در برگزاری هرچه باشکوهتر و به یادماندنی تر این روز یاری نمایید.
همچنین خشنود می شویم که دیدگاههای خود را در رابطه با مهمترین دغدغه ها و پیشنهادهای حوزه کاری مطبوعات ابراز نمایید. 
گفتنی است که انجمن خبرنگاران نیشابور در شرف تاسیس پس از طی تشریفات قانونی و اخذ جواز تاسیس امکان برگزاری انتخابات رسمی جهت ایجاد هیات مدیره و انتخاب مدیر را خواهد یافت و تا آن زمان به فعالیت خویش ادامه می دهد. 
شادمانی و سربلندی شما همکار ارجمند را آرزو کرده و برای تحقق آن خواهیم کوشید. 
اعضای هیات موسس انجمن خبرنگاران نیشابور در شرف تاسیس: احسان اسحاقی، اسماعیل تازیکی، حسن خواجوئی، حامد صادقی و صادق هوشمند
ایمیل ارسال دیدگاهها و پیشنهادها درباره روز خبرنگار: rooze.khabarnegar@gmail.com 
سید متین رضوی بازدید : 508 چهارشنبه 24 تیر 1394 نظرات (0)

کارشناس ستاد هدایت عملیات بحران و کمیته پدافند غیر عامل دانشکده علوم پزشکی از وقوع تصادف مرگبار در کمربندی نیشابور بعد از میدان باغرود خبر داد.

تصادف تریلی و پراید -نیشابور

مصطفی افشار نیک درگفتگو با خبر نگار وب دا گفت : تماس های مردم با اورژانس 115 حاکی ازتصادف یک دستگاه پراید با تریلی در ساعت 15:50 روز سه شنبه 23/4/1394بود.

وی افزود سریعا آمبولانس پایگاه یک شهری به محل حادثه اعزام شد و پس از سه دقیقه به محل تصادف رسید که شاهد بود متاسفانه دو نفر قبل از رسیدن آمبولانس بدلیل شدت جراحات فوت نموده و یک نفر دیگر هم شرایط مناسبی نداشته که سریعا اقدامات احیا قلبی ریوی برای وی اغاز و به بیمارستان حکیم منتقل شد ولی متاسفانه تلاش پرسنل اورژانس 115 و بخش اورژانس حکیم برای زنده ماندن نامبرده بی نتیجه بود .

تصادف تریلی و پراید - نیشابور

افشار در پایان ضمن اشاره به این مطلب که عدم رعایت فاصله طولی یکی از عوامل اصلی تصادفات میباشد به همشهریان محترم توصیه نمود در ورودی شهرها با سرعت مطمئنه حرکت نمایند .

روابط عمومی دانشکده علوم پزشکی نیشابور

سید متین رضوی بازدید : 171 چهارشنبه 24 تیر 1394 نظرات (0)
مردم با حضور در خیابان های مختلف نیشابور خوشحالی خود را از تلاش تیم مذاکره کننده در روند مذاکرات با سر دادن شعارهایی ابراز کردند.

به گزارش عطارنیوز،بعد از مدت‌ها انتظار عمومی برای به نتیجه رسیدن مذاکرات هسته‌ای و حصول تفاهم اولیه و قرائت بیانیه مشترک جمهوری اسلامی ایران و گروه ۱+۵، موجی از خوشحالی در میان برخی از مردم پیچید و این بیانیه را به‌منزله توافق نهایی و پیروزی قطعی قلمداد کردند.

مردم با حضور در خیابان های مختلف نیشابور خوشحالی خود را از تلاش تیم مذاکره کننده در روند مذاکرات با سر دادن شعارهایی ابراز کردند.

123

لینک ها

 

           عرش نیوز                           

    

عطارنیوز          نی نیوز

  

پانا - خراسان رضوی        پایگاه خبری شهرستان نیشابور و فیروزه

 

 

 

 

 

اخبار شهر ها از خبرگزاری روزنه
مناسبت ها و تبلیغات

شهادت دکتر علی شریعتی بر همگان تسلیت عرض می نماییم        ماه رمضان مبارک باد  

 

 

         

  

شهادت دکتر مصطفی چمران را بر همگان تسلیت عرض می نماییم          روز بسیج اساتید 

 

 

تعداد صفحات : 14

درباره ما
Profile Pic
این سایت اخبار اخبار و رویداد های شهرستان های نیشابور و فیروزه را به نمایش گذاشته است تا چون شما از امکانات آن بهرمند شوید . لطفا نظرات و انتقادات ، پیشنهادات خود را به سامانه bar185@MIHANMAIL.ir فرستاده .
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    از سایت ما چند درصد راضی هستید ؟
    به نظر شما مهمترین نیاز برای پیشرفت و آبادانی نیشابور و فیروزه چیست؟
    معرفی جاذبه های گردشگری نیشابور و فیروزه

     دامدارن در چشمه سفید شهر بار نیشابور 

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

      

    عکس از : سید متین رضوی

    اخبار سایت در یک نگاه

    اسلایدر 

     

    نیشابور و فیروزه افتخار ماست

    آمار سایت
  • کل مطالب : 676
  • کل نظرات : 68
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 3
  • آی پی امروز : 3
  • آی پی دیروز : 93
  • بازدید امروز : 7
  • باردید دیروز : 143
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 5
  • بازدید هفته : 561
  • بازدید ماه : 1,189
  • بازدید سال : 24,766
  • بازدید کلی : 213,082
  • کدهای اختصاصی

    كد موسيقي براي وبلاگ

    www.rovzane.com

    مجله نایت پلاس